KREMINĖ SALIERŲ SRIUBA / RŪKYTA SKUMBRĖ / ŽOLELIŲ ALIEJUS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Tikras ruduo dažniausiai prasideda su kasmetiniu sriubų maratonu. Tačiau būtent šiuo metu verta prisiminti, jog susišilti galime valgydami ne vien moliūgų sriubą – šis sezonas gausiai apdovanoja ir kitomis daržovėmis, kurios nuspalvis jūsų meniu visai kitokiais skoniais. Vienu jų pasižymi šilkinė salierų sriuba su karšto rūkymo skumbre.

Kalbėdami apie rudens gėrybes jaučiame kaip pradeda blizgėti mūsų akys – šakninės daržovės yra tikrų tikriausia fantastika, tinkanti prie bene kiekvieno vakarienės patiekalo. Ir taip, kol visi džiaugiasi moliūgais, mes šildomės kitokiais skoniais, kurie sodrūs, jaukūs ir kuria dar nepatirtas rudens nuotaikas.
Norime, jog tų pokyčių atsirastų ir jūsų valgiaraštyje!
 

Paskutiniais metais salieras išgyvena neblogą renesansą – jis visiškai nekaloringas, pasižymi sodriu, tačiau ne visiems mėgstamu, skoniu. Be to, salierai savyje turi daugybę mineralų, vitaminų, kurie padeda neblogai pašalinti iš organizmo toksinus. Štai ir atsakymas, kodėl tokie populiarūs tie sveikuoliški saliero kokteiliai. Ir nors kulinarijoje išlieka populiariausi jo stiebai, nepamirškite ir šaknies. Pastaroji gali būti naudojama vietoj bulvių striubose, troškiniuose ar sutrinta į nuostabią sriubą, kurią šį kartą mes siūlome pasigaminti ir jums.
 

Sriuba pagaminama lengvai, o kas geriausia, ji yra labai universali, tad galite jos skonį derinti prie to, ką turite šaldytuve ar ką labiausiai mėgstate. Mes išskyrėme tris idėjas, su kuriomis ji tapo visišku hitu.
Susipažinkite su jomis ir pagalvokite, kuris skonis atrodo jums pats gardžiausias!

1 IDĖJA – SU KARŠTO RŪKYMO SKUMBRE IR LAIŠKINIŲ ČESNAKŲ ALIEJUMI

Tai klasikinis mūsų siūlomas variantas, kuriame puikiai dera saliero bei skumbrės skonių kombinacija. Šią sriubą rekomenduojame pagardinti laiškinių česnakų aliejumi. Neįtikėtina, koks šis aliejus yra universalus – čia tikriausiai jau 4 receptas, kuriame jis suteikia taip reikiamą cinkelį!

Tiesa, jeigu norite išraiškingo skonio sriubos varianto be rūkytos žuvies, siūlome likus porai minučių iki sriubos virimo pabaigos, į ją įmesti saują tarkuoto čederio sūrio. Ištirpęs sūris ne tik garantuos gerą skonį, bet ir pakeis sriubos tekstūrą.

2 IDĖJA – SU CHORIZO

Mėgstantiems Ispanijos skonius, nuoširdžiai rekomenduojame keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinti kubeliais pjaustytą Chorizo dešrą. Sriubą pagardiname ne tik pakepintais dešros gabalėliais, bet ir nuo kepimo likusiu aliejumi. Šis derinys tiesiog BOMBA!

3 IDĖJA – SU DUONOS SKREBUČIAIS IR TRUMŲ ALIEJUMI

Na, o gurmanams patariame rinktis sriubos variantą  su sourdough duonos skrebučiais bei kokybišku trumų aliejumi. Juk dažniausiai genialumas slypi paprastume!

KREMINĖ SALIERŲ SRIUBA / RŪKYTA SKUMBRĖ

Porcijos

6

porcijos
Pagaminimo laikas

45

minutes

INGREDIENTAI

  • 800 gr.saliero šaknies (nuskustos ir nuplautos)

  • 1 litras daržovių sultinio

  • 100 gr. grietinėlės (36 proc.)

  • 100 gr. svogūno

  • 25 gr. GHI sviesto (arba paprasto)

  • 5 gr. česnako

  • Žiupsnelis pipirų

  • Žiupsnelis pankolio sėklų

  • Karšto rūkymo skumbrės

  • Laiškinių česnakų aliejaus (nebūtina)

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Nuvalome saliero šaknį – nuskutame ir nuplauname. stambesniais gabalėliais supjaustome salierą, svogūnus ir česnakus.
  • Į puodą dedame sviestą, užkaitiname. Kai sviestas ištirps, sudedame pjaustytas daržoves. Jas lengvai pakepiname ant aukštos kaitros. Bekepinant įberiame pankolio sėklų.
  • Supilame į puodą daržovių sultinį ir užverdame. Tuomet sumažiname kaitrą iki vidutinės ir verdame +/- 30 minučių kol daržovės suminkštės.
  • Supilame grietinėlę. Išmaišome. Pagardiname pipirais ir jeigu reikia, druska.
  • Viską sutriname elektriniu smulkintuvu arba rankiniu “blenderiu” iki viensisos bei šilkinės konsistencijos.
  • Patiekiame su plėšyta karšto rūkymo skumbre, mėgstama duona ir laiškinių česnakų aliejumi.
    Skanaus!

PATARIMAI

  • Sriubą galite pagardinti laiškinių žolelių aliejumi, kurio receptą rasite paspaudę čia.

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*