
Tiek mėgstantys gaminti, tiek visai mažai besisukantys savo virtuvėse neretai susiduria su gastronominėmis nesėkmėmis, kurias gali lemti mažytė nežinoma smulkmena. Todėl mes sukūrėme išplėstinių kursų programą, kurioje susipažinsite su praktiškiausiais virtuvės pradžiamokslio receptais ir triukais nuo padažų ir užkandžių iki pagrindinių patiekalų bei jūros gėrybių paruošimo.

Kulinarijos kursuose “Restoraninė vakarienė” pasisemsite idėjų, išmoksite naujų patiekalų ir, svarbiausia, patys gardžiai pavalgysite!
Šią užsiėmimų programą derinome labai atsakingai ir ilgai, atsižvelgdami į tai, jog gauta informacija būtų lengvai bei praktiškai įgyvendinama kiekvieno iš jūsų namuose, nereikalautų specialios įrangos, o kartu padėtų laisviau suktis savoje virtuvėje. Ir visai nesvarbu esate mėgėjas ar visiškai „žalias“ pradedantysis – mes parodysime, jog gaminti yra beprotiškai smagu!
UŽSIĖMIMŲ PROGRAMA
1 pamoka – Įžanga į maisto gamybą
Susipažinimas su prieskoninių žolelių įvairove
Prieskoniai, jų grupės ir derinimas
Įvairių užtepėlių ir pagardų gamyba
Pagamintų užtepėlių ir pagardų panaudojimas patiekaluose: brusketose, salotose, košese.
2 pamoka – Užkandžiai
Padažai ir užpilai: naminis majonezas, olandiškas padažas, naminio skaninto acto gamyba.
Pagamintų padažų ir užpilų variacijos
Trijų skirtingų užkandžių gamyba su pagamintais užpilais bei padažais.
3 pamoka – Pagrindiniai patiekalai
Daržovių marinavimo / fermentavimo namuose būdai
Padažai tinkantys pagrindinių patiekalų išpildymui: Bernaise, Salsa verde, Chimichurri, Marinara
Jautienos didkepsnio paruošimas su garnyru ir padažu
Ėriuko šonkauliukai su salsa verde bulvytėmis
Vegetariško patiekalo paruošimas: Ėringi grybas su chimichurri
4 pamoka – Žuvis ir Jūrų gėrybės
Garnyrų, tinkančių prie žuvies patiekalų paruošimas
Krevečių išdorojimas, kepimas ir patiekalo paruošimas su namine duonele
Žuvies filė lengvas ruošimas netiesioginėje kaitroje ir patiekalo gamyba
Ispaniškos vilkešerio esqueixada gamyba su citrusiniais vaisiais
TVARKARAŠTIS
Kiekvieną trečiadienį nuo 17 : 30 val.
Kursų pradžia – nuo gegužės 11 dienos. Yra 4 laisvos vietos
Kaina asmeniui 230 Eur

Kursuose dalyvaujančių asmenų skaičius – 8, tačiau ne mažiau nei 6 (nesusidarius grupei, išankstiniai apmokėjimai užsiregistravusiems bus grąžinami)
Užsiėmimų trukmė – 2 – 3 valandos.
Reikalavimai dalyvaujantiems – FFP2 respiratorius ir neprisivalgymas prieš užsiėmimus. Pas mus tikrai maisto nestigs!
Registracija kursams elektoniniu paštu [email protected]
