4 savaičių kursai: Kulinarijos pagrindai

Tiek mėgstantys gaminti, tiek visai mažai besisukantys savo virtuvėse neretai susiduria su gastronominėmis nesėkmėmis, kurias gali lemti mažytė nežinoma smulkmena. Todėl mes sukūrėme išplėstinių kursų programą, kurioje susipažinsite su praktiškiausiais virtuvės pradžiamokslio receptais ir triukais nuo padažų ir užkandžių iki pagrindinių patiekalų bei jūros gėrybių paruošimo.

Kulinarijos kursuose “Restoraninė vakarienė” pasisemsite idėjų, išmoksite naujų patiekalų ir, svarbiausia, patys gardžiai pavalgysite!
Šią užsiėmimų programą derinome labai atsakingai ir ilgai, atsižvelgdami į tai, jog gauta informacija būtų lengvai bei praktiškai įgyvendinama kiekvieno iš jūsų namuose, nereikalautų specialios įrangos, o kartu padėtų laisviau suktis savoje virtuvėje. Ir visai nesvarbu esate mėgėjas ar visiškai „žalias“ pradedantysis – mes parodysime, jog gaminti yra beprotiškai smagu!

UŽSIĖMIMŲ PROGRAMA

1 pamoka – Įžanga į maisto gamybą
 
Susipažinimas su prieskoninių žolelių įvairove
 
Prieskoniai, jų grupės ir derinimas
 
Įvairių užtepėlių ir pagardų gamyba
 
Pagamintų užtepėlių ir pagardų panaudojimas patiekaluose: brusketose, salotose, košese.
 
 
2 pamoka – Užkandžiai
 
Padažai ir užpilai: naminis majonezas, olandiškas padažas, naminio skaninto acto gamyba.
 
Pagamintų padažų ir užpilų variacijos
 
Trijų skirtingų užkandžių gamyba su pagamintais užpilais bei padažais.
 
 
3 pamoka – Pagrindiniai patiekalai
 
Daržovių marinavimo / fermentavimo namuose būdai
 
Padažai tinkantys pagrindinių patiekalų išpildymui: Bernaise, Salsa verde, Chimichurri, Marinara
 
Jautienos didkepsnio paruošimas su garnyru ir padažu
 
Ėriuko šonkauliukai su salsa verde bulvytėmis

Vegetariško patiekalo paruošimas: Ėringi grybas su chimichurri
 
 
4 pamoka – Žuvis ir Jūrų gėrybės
 
Garnyrų, tinkančių prie žuvies patiekalų paruošimas
 
Krevečių išdorojimas, kepimas ir patiekalo paruošimas su namine duonele
 
Žuvies filė lengvas ruošimas netiesioginėje kaitroje ir patiekalo gamyba
 
Ispaniškos vilkešerio esqueixada gamyba su citrusiniais vaisiais
 

TVARKARAŠTIS – RUGSĖJIS

 Kursai vyks nuo rugsėjo 7 dienos, kiekvieną trečiadienį nuo 18:00 val.

Kaina asmeniui 230 Eur
(laisvų vietų nebėra)

TVARKARAŠTIS – SPALIS

 Kursai vyks nuo spalio 12 dienos, kiekvieną trečiadienį nuo 18:00 val. (paskutinė pamoka lapkričio 3 dieną, ketvirtadienį)

Kaina asmeniui 230 Eur
(laisvų vietų nebėra)

TVARKARAŠTIS – LAPKRITIS

 Kursai vyks nuo lapkričio 16 dienos, kiekvieną trečiadienį nuo 18:00 val.

Kaina asmeniui 230 Eur
(yra laisvų vietų)

Kursuose dalyvaujančių asmenų skaičius – 6 (nesusidarius grupei, išankstiniai apmokėjimai užsiregistravusiems bus grąžinami)
 
Užsiėmimų trukmė – 2 – 2,5 valandos.

Reikalavimai dalyvaujantiems – Neprisivalgymas prieš užsiėmimus. Pas mus tikrai maisto nestigs!

Registracija kursams elektoniniu paštu labas@2virejai.lt

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*