4 savaičių kursai: Kulinarijos pagrindai

Tiek mėgstantys gaminti, tiek visai mažai besisukantys savo virtuvėse neretai susiduria su gastronominėmis nesėkmėmis, kurias gali lemti mažytė nežinoma smulkmena. Todėl mes sukūrėme išplėstinių kursų programą, kurioje susipažinsite su praktiškiausiais virtuvės pradžiamokslio receptais ir triukais nuo padažų ir užkandžių iki pagrindinių patiekalų bei jūros gėrybių paruošimo.


Išplėstiniuose kulinarijos kursuose pasisemsite idėjų, išmoksite naujų patiekalų ir, svarbiausia, patys gardžiai pavalgysite!
Šių užsiėmimų programą derinome labai atsakingai ir ilgai, atsižvelgdami į tai, jog gauta informacija būtų lengvai bei praktiškai įgyvendinama kiekvieno iš jūsų namuose, nereikalautų specialios įrangos, o kartu padėtų laisviau suktis savoje virtuvėje. Ir visai nesvarbu esate mėgėjas ar visiškai „žalias“ pradedantysis – mes parodysime, jog gaminti yra beprotiškai smagu!


UŽSIĖMIMŲ PROGRAMA

1 pamoka – Įžanga į maisto gamybą
 
Susipažinimas su prieskoninių žolelių įvairove
 
Įvairių užtepėlių ir pagardų gamyba: tradicinio pesto, šoninės džemo, sūrio kremo, karamelizuotų svogūnų ir t.t.
 
Pagamintų užtepėlių ir pagardų panaudojimas patiekaluose: brusketose, salotose, košese
 
 
2 pamoka – Užkandžiai
 
Padažai ir užpilai: naminis majonezas, olandiškas padažas, naminio skaninto acto gamyba.
 
Pagamintų padažų ir užpilų variacijos
 
Trijų skirtingų užkandžių gamyba su pagamintais užpilais bei padažais.
 
 
3 pamoka – Pagrindiniai patiekalai
 
Daržovių marinavimo / fermentavimo namuose būdai
 
Padažai tinkantys pagrindinių patiekalų išpildymui: Bernaise, Salsa verde, Chimichurri, Marinara
 
Jautienos didkepsnio paruošimas su garnyru ir padažu
 
Sūdyme laikytos anties krūtinėlės kepimas su sezoniniu garnyru

Vegetariško patiekalo paruošimas: kepto baklažano su marinara padažu
 
 
4 pamoka – Žuvis ir Jūrų gėrybės
 
Garnyrų, tinkančių prie žuvies patiekalų paruošimas
 
Krevečių išdorojimas, kepimas ir patiekalo paruošimas su namine duonele
 
Žuvies filė lengvas ruošimas netiesioginėje kaitroje
 
Vilkešerio sevičės su pasifloromis, agurkais bei kokosų pienu paruošimas
 


TVARKARAŠTIS – 2024

VASARIS

 Kursai vyks TREČIADIENIAIS nuo vasario 7 dienos iki vasario 28 dienos nuo 18:00 val.

Kaina asmeniui 280 Eur
(yra 2 laisvos vietos)


Kursuose dalyvaujančių asmenų skaičius – 5 – 6 (nesusidarius grupei, išankstiniai apmokėjimai užsiregistravusiems bus grąžinami)
 

DALYVAVIMO BEI DOVANŲ KUPONŲ PANAUDOJIMO KURSUOSE TAISYKLĖS:

Apie nedalyvavimą pranešus vėliau nei likus 72 valandoms iki užsiėmimų pradžios datos, grąžinama 50 proc. Vakarienės įsigijimo vertės.
 
Apie nedalyvavimą pranešus vėliau nei likus 24 valandoms iki užsiėmimų pradžios datos, pinigai už interaktyvią vakarienę yra negrąžinami.
 
Turint dovanų kuponą bei apie nedalyvavimą pranešus vėliau nei likus 72 valandoms iki užsiėmimų pradžios datos, kuponas laikomas panaudotu.



Užsiėmimų trukmė – 2 – 2,5 valandos.

Reikalavimai dalyvaujantiems – Neprisivalgymas prieš užsiėmimus. Pas mus tikrai maisto nestigs!

Registracija kursams elektoniniu paštu labas@2virejai.lt

Comments are closed.