Tai vienas klasikinių, alkoholinių kokteilių, kurį užsisakyti galima tikrai kiekviename save gerbiančiame bare. Gėrimo variantų ir opcijų yra įvairių, tačiau mes siūlome namuose pasigaminti klasikinį variantą pagardintą cinamonu.
Devynioliktame amžiuje sukurtas gėrimas ne visuomet buvo patiekiamas su kiaušinio baltymu – pastarasis variantas atsirado gerokai vėliau, tačiau iki šiol išliko kaip vienas tradicinių Whiskey Sour ingredientų. Tuos, kurie menkai susipažinę su alkoholinių kokteilių gamybos subtilybėmis, dažnai stebina žalio kiaušinio naudojimas, o namuose neretai bijo eksperimentuoti. Tačiau baimintis nėra ko – plakant kokteilį su didesniu nei 5 proc. stiprumo alkoholiu, kiaušinio baltyme esančios bakterijos žūva. Tad tikimybė susirgti bakterinėmis infekcijomis iš tiesų yra labai labai menka. Vis dėlto, jeigu baimė išlieka, galite parduotuvėje nusipirkti jau pasterizuotų kiaušinio baltymų kartoniniame pakelyje.
Kaip bebūtų, šis gėrimas yra vienas mūsų mėgstamiausių retiems laisvadienių pasimėgavimams. Tik atminkite, nesvarbu, ar tai kaloringesnis patiekalas, ar gėrimas su alkoholiu – viskuo reikia mokėti mėgautis, nepiktnaudžiauti, turėti saiką ir vartoti atsakingai!
WHISKEY SOUR
1
porcija15
minutesIngredientAI
2 dalys Burbono
1 dalis citrinų culčių
1 dalis cukraus sirupo
1/3 kiaušinio baltymo
Žiupsnelis cinamono
Ledo
- Patiekimui
Apelsino skiltelė
Cinamono lazdelė
GAMINIMO INSTRUKCIJA
- Pasiruošiam gėrimui skirtas stiklines. Geriausia, jeigu jos bus atvėsintos. Įdedame negailėdami ledo kubelių.
- Į kokteilių plaktuvą pilame burboną, citrinos sultis, cukraus sirupą (jeigu gaminate namie, receptas pastabose, apačioje), žiuopsnelį cinamono, šiek tiek ledo. Uždengiame ir neilgai plakame, kad visi ingredientai susimaišytų.
- Į suplaktą kokteilį dedame kiaušinio baltymą ir gerai plakame gėrimą apie 30 sekundžių.
- Kokteilį supilame į stiklinę perkošdami per baro sietelį. papuošiame apelsino skiltele ir cinamono lazdele. Ant viršaus taip pat galite užbarstyti šiek tiek cinamono.
Skanaus!
Pastabos
- Cukraus sirupą pigiau pasigaminti namuose, nei pirkti parduotuvėje!
Sirupui reikės lygiomis dalimis vandens (100 gr.) ir cukraus (100 gr.). Viską sudedame į prikaistuvį, užverdame ir kartas nuo karto pamaišome, kol cukrus ištirps. Tuomet puodą nuimame nuo katlentės ir leidžiame sirupui atvėsti. Viskas! - Atminkite, nesvarbu, ar tai kaloringesnis patiekalas, ar gėrimas su alkoholiu – viskuo reikia mokėti mėgautis, nepiknaudžiauti, turėti saiką ir vartoti atsakingai!