PIENIŠKOS BANDELĖS / PLĖŠYTA KIAULIENA / RAUDONŲJŲ KOPŪSTŲ REMULADAS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Dažniausiai išgirdę žodį mėsainis, mintyse įsivaizduojame greitųjų maisto restoranų patiekalus. Tačiau išgyvenant tikrą mėsainių atgimimo laikotarpį nesunku pastebėti, jog darosi vis lengviau pamiršti pigius, maistinės vertės neturinčius sumuštinius. Juk geriausia valgyti ten, kur vyrauja ne tik kokybiški ingredientai, bet ir kitokia maisto kultūra. O toks pasirinkimas galimas ir namuose!

Naminiai mėsainiai neabejotinai yra gėėėris. Žinoma, jeigu jie tikrai yra naminiai: patys užprieskoniavote kokybišką mėsą, kepėte paplotėlius, prisiminkėte bandelių ir pasigaminote padažą. Taip taip, su tais naminiais patiekalais visuomet būna nemažai vargo, tačiau tas vargas mus išmokė visai kitaip mėgautis mėsainiais. Visų pirma, gamindami šį patiekalą namuose praktiškai visuomet atsisakome gruzdintų bulvyčių. Taip galima puikiai pasimėgauti patiekalu ir, kas svarbiausia, neužkišti skrandžio bei nepersivalgyti. Antra, jeigu įmanoma nedėti sūrio, jo nededame. Skonio balansą kompensuojame daugybe daržovių bei salotomis. Ko nepavyksta atsisakyti tai majonezo. Na, bet negali viskas būti jau taip „sveika“, cheat days yra cheat days ir nieko jau nepadarysi!
 

Būtent todėl nusprendėme su skaitytojais pasidalinti naminių mėsainių receptu, kuriuos pasiruošę bei suvalgę tikrai nesijausite apsunkę. Taip pat šis receptas yra antras būdas, kaip begalo gardžiai pasigaminti plėšytos kiaulienos namuose. O ją galite naudoti tikrai ne vien burgeriams ar sumuštiniams.
Prie plėšytos kiaulienos siūlom raudonųjų kopūstų remuladą. Beje, ar žinojote, jog raudonieji kopūstai yra geras dirvožemio Ph indikatorius? Jeigu dirvožemis, kuriame jie auga yra rūkštingas, kopūsto spalva bus labiau rožinė, o jeigu neutralus – violetinė. Kaip bebūtų, mūsų atveju labiau naudingas faktas tas, kad šiuose kopūstuose yra gausybė vitaminų C ir K. Tad norintys stiprinti imunitetą turėtų dažniau rinktis gaminti šių daržovių salotas.

MĖSAINIŲ BANDELĖS

Bandelės bandelės bandelės! Nors tradiciškai mėsainiams yra naudojamos brioche bandelės, mes siūlome išsikepti kitokių – pieniškų ir neįtikėtinai minkštų. Jos tirpste tirpsta burnoje ir jeigu ne mėsainiams, tai bus sulapnotos pusryčių metu su sviestu ir uogiene.
Geriausias dalykas tas, jog šias bandeles pasigaminti iš ties nėra sunku. Tačiau kartą pasigaminus, dėl skonio norisi procesą pakartoti dar ir dar!
 

Bandeles paruošite per +/- 3 valandas. Mielinei tešlai reiks laiko pakilti, tad nuo namuose esančios temperatūros gali svyruoti paruošimo laikas. Tiesą sakant, bandelių paruošimo būdas beveik identiškas kokosinėms bandelėms, kurias publikavome anksčiau.
Nepaisant viso darbo ir laiko, jas išsikepti tikrai tikrai verta.

PIENIŠKOS BANDELĖS / PLĖŠYTA KIAULIENA / RAUDONŲJŲ KOPŪSTŲ REMULADAS

Porcijos

8

porcijos

INGREDIENTAI

  • Bandelės
  • 20 gr. miltų (tangzhong masei)

  • 30 gr. vandens (tangzhong masei)

  • 60 gr. pieno (tangzhong masei)

  • 330 gr. kvietinių miltų (550D)

  • 7 gr. sausų mielių (1 pakelis)

  • 4 gr. druskos

  • 120 gr. pieno

  • 40 gr. cukraus

  • 40 gr. sviesto (kambario temperatūros)

  • 2 vidutinio dydžio kiaušiniai (1 tešlai, 1 aptepimui!)

  • Plėšyta kiauliena
  • 500 gr. kiaulienos mentės

  • 300 gr. jautienos sultinio

  • 100 gr. morkų

  • 50 gr. svogūno

  • 40 gr. garstyčių

  • 20 gr. česnako

  • 5 gr. kalendros sėklų

  • 3 gr. džiovinto baziliko

  • 2 vnt. džiovintų lauro lapų

  • 20 gr. sviesto

  • 10 gr. miltų

  • Raudonųjų kopūstų remuladas
  • 500 gr. raudonojo kopūsto

  • 300 gr. obuolių acto

  • 300 gr. vandens

  • 300 gr. cukraus

  • 160 gr. majonezo

  • 30 gr. baltų krienų

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Bandelės
  • Pasigaminame tangzhong masę: į prikaistuvį pilame 30 gr. vandens, 60 gr. pieno ir dedame 20 gr. miltų. Kaitiname ant vidutinės kaitros ir nuolatos maišome kol masė taps labai tirštos konsistencijos. Tuomet prikaistuvį nutraukiame nuo kaitlentės ir atvėsiname.
  • Į šiltą (bet ne karštą!) pieną supilame sausas mieles, gerai išmaišome. Paliekame kambario temperatūroje 10-15 minučių arba kol mielės suaktyvės, suburbuliuos ir iškils į pieno paviršių.
  • Dideliame dubenyje sumaišome miltus, druską, cukrų. Supilame pieną su aktyvintomis mielėmis. Maišome elektriniu maišytuvu kablio antgaliu (jeigu tokio neturite, ne problema – galite tešlą minkyti rankomis, tik būtinai būkite pasiruošę kambario temperatūros sviestą ir kiaušinį). Po poros minučių sudedame pravėsusią tangzhong masę, įmušame kiaušinį ir maišome toliau. Kai tešla atrodys vientisa, palaipsniui sudedame kambario temperatūros sviestą. Gerai išminkome.
  • Tešlą dedame į didelį švarų dubenį, uždengiame drėgnu medvilniniu arba lininiu rankšluosčiu ir paliekame kambario temperatūroje 1 – 1,5 valandoms pakilti.
  • Išleidžiame orą iš iškilusios tešlos. Ištraukiame ją ant lengvai miltuoto stalviršio ir daliname į 8-9 lygias dalis.
  • Kiekvieną tešlos gabalėlį formuojame į standų kamuoliuką ir dedame į kepimo skardą palikdami 2-3 cm tarpus. Suformuotus kamuoliukus vėl uždengiame drėgnu rankšluosčiu ir paliekame antrą kartą pakilti 1 val.
  • Iškilusias bandeles aptepame kiaušinio plakiniu ir pašauname į 175 C įkaitintą orkaitę ir kepame vidurinėje lentynoje apie 28 minutes.
  • Sviežiai iškeptas ir dar karštas bandeles aptepame lydytu sviestu. Taip jos išlaikys savo minkštumą ir greitai nesudžius.
  • Plėšyta kiauliena
  • Į įkaitintą keptuvę su 20 gr. aliejaus dedame kiaulienos mentę ir apkepiname iš visų pusių ant aukštos kaitros.
  • Apkepintą mėsą nusausiname popieriniu rankšluosčiu, ištepame garstyčiomis, apibarstome kalendrų sėklomis bei džiovintu baziliku.
  • Į nedidelę kepimo skardą pilame jautienos sultinį, dedame stambiai pjaustytas daržoves: morkas, svogūną, česnaką ir lauro lapus. Ant daržovių dedame kiaulienos mentę. Skardą uždengiame aliuminio folija ir kepame iki 200 C ltemperatūros įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
  • Iškepusią mėsą išimame iš skardos ir suplėšome.
  • Sultinį, kuriame kepė mėsa, perkošiame per sietelį į puodą. Užviriname. Kaitiname ant vidutinės kaitros kol nugaruos 2/3 sultinio.
  • Dubenyje suminkome 20 gr. šalto sviesto su 10 gr. miltų. Masę dedame į nugaravusį sultinį ir gerai išmaišome su šluotele, kad padažas taptų tirštas.
  • Sultinio padažą supilame ant plėšytos kiaulienos.
  • Raudonųjų kopūstų remuladas
  • Susmulkiname (arba sutarkuojame) kopūstą plonomis juostelėmis. Sudedame į didelį indą.
  • Į puodą pilame cukrų, actą bei vandenį. Užverdame ir paverdame pora minučių.
  • Kopūstus užpilame karštu marinatu. Marinuojame 3-24 valandas.
  • Pasimarinavusius kopūstus nukošiame. Į juos dedame majonezą bei krienus. Gerai išmaišome.
  • Mėsainių paruošimas.
  • Bandeles pjauname pusiau ir pašildome ant keptuvės ar elektrinio griliaus.
  • Ant apatinės bandelės pusės dedame kopūstų remulado, o ant jo talpiname šiltą plėšytą kiaulieną.
    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*