KOKOSINĖS BANDELĖS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Visi turime savo draugų tarpe žmogų, kuris yra pamišęs dėl maisto su kokosais! Tikriems koko-fanams siūlome išsikepti be galo minkštų bandelių, kurias neabejotinai suvalgysite dar tą pati vakarą.

Vieną dieną beruošdami pietus įsikalbėjome ir prisiminėme, jog mokyklos laikais galėjome nusipirkti bandelių su dideliu kokoso drožlių “patalu”. Užplūdo sentimentai, susikaupė seilės ir nusprendėm, kad nevalia įvykių atidėlioti – reikia atkurti vaikytės skonį!
 
Taip ir gimė šis receptas – su bandymais, eksperimentais, dvejonėmis. Tačiau rezultatas nustebino, o pačios bandelės buvo tiesiog sušlamštos akimirksniu.
Tad jeigu esate kokosų fanas ar žinote, ką galite tokiu desertu pradžiuginti, nelaukite ir pradėkite gaminti tuojaus pat!

Metodas. Šių bandelių gamyba paremta Jaoniškų pieniškų bandelių pagrindais, todėl naudojama šilkinė virta pieno, vandens ir miltų masė. Ji vadinama vandens ROUX, Tangzhong arba Yu-Dane. Ši “košytė” kepiniui suteikia purumo, minkštumo ir garantuoja ilgesnį šviežumo laiką. 

Forma. Išbandėm dvi bandelių formas – apvalias ir susuktas. Apvalios gavosi mielos ir įprastos, na, o tuo tarpu susuktos šiek tiek pasvirusios ir juokingos, bet “apklojus” kokosų drožlėmis tapo gal net gražesnėmis už apvalias!

Apvalių bandelių formavimas. Tešlos gabaliukus delnu sukite ant stalviršio, kol susifirmuos tvirtos formos kamuoliukas.

Susuktų bandelių formavimas. Delnais tešlos gabalėlį formuokite į 30 centimetrų “virvę” ir ją tolygiai susukite paslėpdami galiuką po suformuota bandele.

KOKOSINĖS BANDELĖS

Porcijos

8

bandelės
P

1

hour 

30

minutes

Ingredientai:

  • Vandens Roux
  • 20 gr. miltų

  • 25 gr. vandens

  • 60 gr. pieno

  • Bandelių tešla
  • Pagaminto ir atvėsinto Vandens Roux

  • 300 gr. miltų

  • 7 gr. sausų mielių

  • 80 gr. pieno

  • 50 gr. kokosų pieno

  • 30 gr. kokosų drožlių

  • 60 gr. rudojo cukraus

  • 45 gr. sviesto

  • 1 kiaušinis

  • Žiupsnelis druskos

  • Kokosų glaistas
  • 180 gr. cukraus pudros

  • 30 gr. pieno

  • Kokosų drožių

Gaminimo instrukcija:

  • Vandens Roux
  • Į prikaistuvį dedame miltus, supilame pieną ir vandenį. Kaitiname ant vidutinės temperatūros nuolat maišydami kol masė taps visiškai tiršta. Prieš dedant į tešlą Roux atvėsiname.
  • Bandelės
  • Dubenyje sumaišome visus birius produktus: miltus, mieles, druską, cukrų ir kokosų drožles. Lėtai maišydami elektriniu maišytuvu supilame pieną, sudedame pagamintą ir atvėsintą vandens Roux. Po minutės įmušame kiaušinį. Maišome toliau. Kai tešla bus vientisa, nedideliais gabalėliais dedame kambario temperatūros sviestą ir maišome apie 7 minutes, kol tešla taps blizgi ir vientisos konsistencijos.
  • Iš tešlos rankomis suformuojame kamuoliuką, jį dedame į aliejumi pateptą dubenį ir uždengiame maistine plėvele. Paliekame tešlą kilti 1-1,5 valandoms.
  • Iš iškilusios tešlos išleidžiame orą, dedame ją ant miltais pabarstyto stalviršio ir daliname į aštuonias vienodas dalis. Formuojame bandeles.
  • Suformuotas bandeles dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždengiame drėgnu medvilniniu ar lininiu rankšluosčiu ir paliekame 35 – 45 minutėms dar kartą pakilti.
  • Bandeles kepame orkaitėje (įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros) apie 22-25 minutes arba kol viršus bus gražiai apskrudęs.
  • Iškepusioms bandelėms leidžiame 15 minučių atvėsti. Į tą laiką viską pasiruošiam glaistui.
  • Dubenyje šluotele gerai sumaišome cukraus pudrą su pienu. Į atskirą dubenį supilame kokosų drožles.
  • Bandeles vieną po kitos merkiame viršūnėlėmis į glaistą ir tuomet į kokosų drožles. Pilnai atvėsusias laikome sandariame dubenyje.
    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*