ŠOKOLADINIS SUFLĖ / ČILI

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Žmogus gali gyvenime nuolatos žiūrėti į tekantį vandenį, degančią ugnį bei išbėgantį šokoladinį suflė! Beje, pastarąjį pasigaminti yra ypač lengva, tereiks pažinoti savo orkaitę ir stebėti kepimo laiką.

Kaip bebūtų – geriausi saldžių kepinių receptai atkeliauja į mūsų virtuves iš Prancūzijos. Ne išimtis ir šokoladinis suflė, nepaisant fakto, jog jau kuris laikas dėl šio skanumyno kilmės grumiasi ir Jungtinės Amerikos Valstijos. Tai dar vienas įrodymas, jog dėl išties gerų dalykų verta kovoti!
 

Iš tiesų, dauguma mūsų yra girdėję pasakojimus, jog šiuos suflė sunku iškepti, reikia ypatingos priežiūros, laiko ir t.t. Čia galėtumėme ginčytis – tešlą užmaišyti yra vienas juokas, svarbiausia – indelių paruošimas ir kepimo laikas, kuris parodys kaip puikiai pažįstate savo orkaitę. Na ir, žinoma, tikrai kokybiški ingredientai. Ypač šokoladas. Esame kepę daug pyragėlių su įvairios kokybės šokoladu ir patikėkite, skirtumas labai labai jaučiasi!


Be to, išduosim paslaptį – mūsų namuose šis suflė yra dažniausias cheating day skanėstas. Kodėl? Nes jis yra pagaminamas labai greitai, o visų reikiamų ingredientų tikriausiai rastume kiekvieno namuose!

ŠOKOLADINIS SUFLĖ

Porcijos

3

porcijos
Pagaminimo laikas

30

minutes

IngredientAI

  • 75 gr. rudojo cukraus

  • 50 gr. tamsaus šokolado

  • 50 gr. sviesto + indelių ištepimui

  • 25 gr. miltų

  • 2 nedideli kiaušiniai

  • Žiupsnelis druskos

  • 1/3 šaukštelio vanilinio cukraus

  • Nesaldintos kakavos

Gaminimo instrukcija

  • Prikaistuvyje ant vidutinės – žemos kaitros ištirpiname sviestą ir šokoladą.
  • Dubenyje sumaišome cukrų su kiaušiniais. Vėliau sudedame druską, vanilinį cukrų ir miltus. Išmaišome.
  • Į dubenį su išmaišytais ingredientais supilame sviesto bei šokolado mišinį. Išmaišome.
  • Ruošiame indelius. Jų dugną ir šonus gausiai ištepame sviestu. Tuomet gausiai apibarstome nesaldinta kakava.
  • Į indelius pilame tešlą. Viename indelyje turi būti šiek tiek daugiau nei pusė tešlos, arba apytiksliai – 80 gramų.
  • Kepam 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 12 – 13 minučių be vėjelio funkcijos.
  • Iškepusių pyragėlių šonus apipjaustome nedideliu peiliu. Ant indelio uždedame norimą serviravimo indą ir atsargiai su kepimo indeliu apverčiame. Lėtai atkeliame kepimo formą. Jeigu negailėjote formelėms sviesto ir kakavos, pyragėlis neprilips.
  • Patiekiame su ledais, granola, uogomis, gorgonzolos gabaliukais ar čili pipirais.
    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*