SALDŽIŲJŲ BULVIŲ BLYNELIAI / KLEVŲ SIRUPAS / ŽEMĖS RIEŠUTAI

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Ech, tos saldžiosios bulvės! Kur jos netinka? Net ir pusryčiams galima pasigaminti puikių sezoninių blynelių su klevų sirupu bei žemės riešutais. Derinys fantastiškas, o receptas – vienas juokas!

Ir iš ties, kas jau jas, bet saldžiosios bulvės tiesiog stebina savo universalumu- ir prie mėsos, ir į blynus, ir pastą, ir į kepinius.
Kaip bebūtų, mūsų siūlomi batatų blynai tikrai nėra perdėtai saldūs. Visą reikiamą saldumą jiems sukuria pagardinimas klevų sirupu. Kadangi derinys tobulas, siūlome sirupo nusipirkti, nors jis nėra vienas pigiausių pirkinių. Tačiau oj, kiek dar yra nuostabių būdų tą klevų sirupą panaudoti!


Šie blyneliai puikiai apibūdina tingius, saldžius rytus, kai norisi namuose šmėžuoti apsivilkus šiltą chalatą ir apsimovus vilnonėmis kojinėmis. Na, žinot – jauku, gardu ir svarbiausia, nereikia niekur skubėti!

Paruošimas. Blynelių gamyboje ilgiausiai užtruks išsivirti bulves bei jas atvėsinti. Jeigu tai pasiruošite iš vakaro, ryte labai greitai pasigaminsite puikius blynelius.
 

Klevų sirupas. Jeigu jo neturite, improvizuokite: išsivirkite sūrios karamelės, naudokite kokosų sirupą, mėgstamą uogienę (ypač obuolių!). Tikrai nėra taip, kad be klevų sirupo blyneliai bus nepavykę. Tik šis derinys tikrai vertas nuodėmės. Už savo žodžius atsakom.
 

Riešutai. Vietoje žemės riešutų naudokite karijas ar graikinius riešutus. Jeigu esate riešutams alergiškas ar tiesiog jų nemėgstate, blynerius gardinkite karamelizuotais obuoliais, figomis, šviežiomis uogomis (puikiai tiks avietės ir gervauogės).

SALDŽIŲJŲ BULVIŲ BLYNELIAI / KLEVŲ SIRUPAS / ŽEMĖS RIEŠUTAI

Porcijos

2

porcijos
Pagaminimo laikas

55

minutes

INGREDIENTAI

  • 200 gr. saldžiųjų bulvių

  • 150 gr. miltų

  • 200 gr. kefyro

  • 30 gr. rudojo cukraus

  • 2 vidutinio dydžio kiaušiniai

  • 4 gr. kepimo miltelių

  • 3 gr. valgomosios sodos

  • Žiupsnelis druskos

  • Žiupsnelis cinamono

  • Kapotų žemės riešutų

  • Klevų sirupo

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Nuplauname ir išverdame batatus. Bulvės turi būti nesmulkintos ir neskustos.
  • Išvirusias bulves atvėsiname, nulupame ir sutriname elektriniu smulkintuvu į vientisą masę.
  • Į dubenį keliauja visi birūs produktai: miltai, cukrus, soda, kepimo milteliai, cinamonas, druska. Išmaišome.
  • Į kitą dubenį dedame saldžiųjų bulvių masę, supilame kefyrą. Išmaišome. Sudedame kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišome.
  • Į indą su biriais produktais supilame saldžiųjų bulvių bei kefyro masę ir elektriniu maišytuvu arba mediniu šaukštu gerai išmaišome, kad tešla būtų viensisa.
  • Į keptuvę pilane šlakelį aliejaus. Įkaitiname. Kepame blynus ant žemos kaitros, iš abiejų pusių po kelias minutes. Kada blyną jau reikia apversti išduos ant tešlos susiformavę oro burbuliukai.
  • Blynus patiekiame su kapotais žemės riešutais ir klevų sirupu. Derinys fantastiškas!
    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*