MELASOS IMBIERINIAI SAUSAINIAI

Jaučiame, jog didžiosios metų šventės visiškai arti kai namuose pakvimpa meduoliais ar imbieriniais sausainiais. Ir iš vis, ar gali būti kas geriau už tą prieskonių aromatą? Tikriausiai ne. Tad ko laukti, jei galima jau dabar pradėti po truputį namiškius bei kaimynus džiuginti šventiniais kvapais ir vaišinti gardžiais sausainiais!

Šiuos melasos sausainius pernai metais dovanojome namiškiams. Į puošnias dėžutes dėjome arbatos, sausainių bei namų gamybos riešutų sviesto. Ir tai tikrai jauki dovana mėgstantiems gardų maistą bei lėtus arbatos ritualus.
 

Tad reziume – sausainiai begalo kvapnūs, prieskoningi ir gardūs. Tinka valgomų dovanų idėjai, greitai negenda. O svarbiausia, yra lengvai pagaminami. Ir būtent dėl nesudėtingo bei greito pagaminimo kažkodėl Kalėdų laikotarpiu atrandame apskritai sausainius, kaip kepinį, iš naujo. Ir kiekvieną kartą tas atradimas būna neįtikėtinai džiugus!
 

Prieskoniai. Galite maišyti savo mėgstamus prieskonių derinius kaip cinamonas, kardamonas, muskatas, gvazdikėliai, kvapieji pipirai ir t.t. Tačiau visuomet yra gerai, kai gamyba vyksta greitai bei nesudėtingai. Čia į pagalbą atkeliauja prieskonių meduoliams mišiniai, kurių apstu parduotuvėse. Tokio mišinio tikrai dar reikės sezonui įsibėgėjant, tad įsigyti, taupant laiką, verta.

 
Melasa. Pernai metais ieškodami melasos plaukus galėjome nusirauti. Radome tik veganiškų prekių parduotuvėje ir tai teko grūstis į patį Vilniaus centrą. O šiemet – mesalos yra visur! Kadangi tai natūralus saldiklis iš cukranendžių, stiklainėlius su tamsiu, klampiu melasos skysčiu rasite visuose didesniuose prekybos centruose, lentynose prie rudojo bei Muskovado cukraus.

MELASOS IMBIERINIAI SAUSAINIAI

Porcija

15

sausainių

INGREDIENTAI

  • 200 gr. cukraus

  • 1 didelis kiaušinis

  • 90 gr. sviesto (būtinai kambario temperatūros)

  • 80 gr. melasos

  • 275 gr. miltų

  • 4 gr. valgomosios sodos

  • 7 gr. meduolių prieskonių

  • Žiupsnelis druskos

  • Rudojo stambaus cukraus sausainių apvoliojimui

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Kambario temperatūros sviestą elektriniu maišytuvu išpurename kartu su cukrumi.
  • Tuomet į cukraus bei sviesto masę įmušame kiaušinį, supilame melasą.
  • Atskirame dubenyje sumaišom visus birius produktus: miltus, sodą, druską, meduolių prieskonius. Išmaišome.
  • Į melasos masę lėtai įmaišome paruoštus birius produktus. Maišome, kol tešla taps vientisa ir nelipni.
  • Formuojame sausainius: iš tešlos delnais susukame graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Kiekvieną jų apvoliojame rudame cukruje ir dedame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi. Svarbu, kad tarp sausainių būtų mažiausiai 3-4 centimetrų tarpai.
    Patarimas – sausainių, padėtų ant skardos delnu nesuspauskite- jie patys orkaitėje pilnai susiformuos.
  • Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių.
    Iškepusius sausainius būtinai atvėsiname ant grotelių.
    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*