JUODA “JORĖ” DUONA / BURRATA / MEDUS / PAVASARINĖS DARŽOVĖS / ŠILAUOGĖS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Kas yra geras sumuštinis? Dauguma pasakytų, jog tas, kuris yra sotus, kurį ne tik galima gan greitai pasigaminti ryte, bet ir mėgautis popietės ar vakarienės metu. Tačiau kaip bebūtų, ne vien universalumas yra puikaus sumuštinio garantas. Išbaigtam skoniui visuomet reikalingi sezoniniai, švieži ir vietiniai ingredientai.

Vienas iš tų ingredientų – juoda Jorė duona. Ji puikiai pasitarnaus ir sumuštiniams, ir užkandžiams, ir naminės giros gamyboje (išbandėm, galim tik sau paantrinti). Svarbu atminti, jog rinktis vietinius produktus yra ne tik tvaru, bet ir smagu, nes taip galime įvairiems receptams suteikti šiuo metu taip išsiilgto tautiškumo. Štai kodėl ruošiantis gaminti juodos duonos sumuštinį verta apsilankyti vietiniame savo gyvenamo miesto turguje bei įsigyti pavasario gėrybių: smidrų, medaus, uogų. O po to belieka susimeistrauti spalvotus ir skanius pusryčius su Jorė duona bei burrata sūriu!

GAMYBOS EIGA

PATIEKIMAS

Receptas kurtas bendradarbiaujant su juoda duona Jorė

JUODA “JORĖ” DUONA / BURRATA / MEDUS / PAVASARINĖS DARŽOVĖS / ŠILAUOGĖS

Porcijos

2

porcijos
Pagaminimo laikas

20

minutes

INGREDIENTAI

  • 2 riekelės juodos „Jorė“ duonos

  • Sviesto duonos aptepimui

  • 1 vnt. Burrata sūrio

  • 10 gr. Medaus

  • 10 gr. Alyvuogių aliejaus

  • Šlakelis citrinos sulčių

  • Druskos, pipirų

  • 50 gr. Žaliųjų smidrų 

  • 20 gr. Žirnelių ankščių

  • 2 vnt. Ridikėlių

  • Saujelės šilauogių

  • Mėgstamų daigų bei žolelių papuošimui

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Pasiruošiame daržovių marinatą: dubenyje šluotele sumaišome medų, alyvuogių aliejų bei citrinos sultis. Pagardiname pagal skonį pipirais bei druska. 
  • Nulaužiame sumedėjusius kietus smidrų kotelius. Smidrus pjauname išilgai pusiau ir tuomet padaliname pusiau, kad gautume keturias pailgas dalis. Žirnelių ankštis pjauname pusiau.  Ridikėlius supjaustome plonais griežinėliais. Viską dedame į dubenį su paruoštu medaus marinatu. Nepamirštame įdėti ir šaluogių. Gerai išmaišome.
  • Abi „Jorė“ juodos duonos riekelių  puses lengvai aptepame sviestu. Apkepiname iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje, kad įgautų traškumo bei atsiskleistų intensyvesni duonelės skoniai.
  • Formuojame sumuštinius: Ant „Jorės“ juodos duonos riekelių dedame po pusę burrata sūrio. Jį paskleidžiame ant duonelių ir pagardiname druska. Ant viršaus „susmaigstome“ daržoves bei uogas. Pagardiname šviežiai grūstais juodaisiais pipirais bei mėgstamais daigais. Apšlakstome dubenyje likusiu medaus užpilu.

    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*