FENSI / KREVETĖS / WAKAME DUMBLIAI / SEZAMAI

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Azijietiškos ir lengvos Fensi makaronų salotos su krevetėmis per 20 minučių? Misija įmanoma! Tai must try patiekalas  nuolat skubantiems, neturintiems laiko arba mažai gaminimo įgūdžių turintiems Rytietiškų skonių mylėtojams.


Azijos virtuvė –tai  viena mūsų mėgstamiausių pasaulio virtuvių. Ir visai nesvarbu kokio tai regiono, Indijos, Kinijos ar Japonijos, patiekalai – visus juos gaminame su didele meile ir užsidegimu.
Žinom, jog dauguma mūsų siūlomų receptų dažnai pareikalauja kelių valandų arba mažiausiai 50 minučių virtuvėje. Tačiau kas, jeigu pasakytume, jog šias neįtikėtinai gardžias Fensi makaronų salotas su krevetėmis galite pasigaminti per vos 20 minučių? Neįtikėtina, bet tai tiesa!


Vos ne visus produktus (išskyrus užpilą) galite nusipirkti parduotuvėje – virtas išdorotas krevetes, marinuotus imbierus, wakame dumblius. Beliks viską paversti puikia lengva vakarienės ar pietų idėja. Taip pat iš smalsumo skaičiavome, vieno patiekalo savikainą, tad skaniai pavalgysite namuose vos už 4 Eur žmogui, jeigu pirksite visus ingredientus. O bet tačiau! Azijos maisto mylėtojai neabejotinai daugumą produktų turės savo šaldytuvuose bei spintelėse.
 

Sezamų – sojos užpilas. Tai vienas mūsų naudojamų TOP 6 užpilų, kuriais rekomenduojame gardinti salotas mūsų skaitytojus. Padažo pasigaminsite šiek tiek daugiau nei reikės salotoms, tačiau jis puikiai išsilaikys šaldytuve, sandariai uždarytame indelyje apie 2-3 savaites. O panaudoti jį tikrai yra kur – daržovių salotose, summer rolls‘uose, prie žuvies patiekalų. Dar penkis puikius užpilus rasite mūsų įraše paspaudę štai čia.
 

Fensi makaronai. Kitaip dar vadinami stikliniais makaronais. Gaminami iš įvairių rūšių krakmolo, labai gardūs ir visiškai nebrangūs. Kaip bebūtų, dauguma žmonių galvoja, jog jie gaminami iš ryžių, tačiau ploni ryžių vermišeliai atrodo visai kitaip! Fensi buvo sukurti Kinijoje, tačiau sparčiai paplito kitose aplinkinių šalių virtuvėse. Tiesa, šie makaronai buvo eksportuojami per Longkou uostą, todėl dažnai ant produkto pakuočių yra rašomas uosto, kaip pačio gaminio, pavadinimas.
Įdomu tai, jog, priklausomai nuo šalies, skiriasi krakmolo išgavimo bazė bei pačių makaronų panaudojimo būdai. Kinijoje dažniausiai fensi gaminami iš pupuolių, bulvių ir tapijokos krakmolo, Korėjoje iš saldžių bulvių, Indijoje – iš tropinių šakniagumbių ir patiekiami su tradiciniais Kulfi ledais.
 

Tad ko gi laukiam – skubam gaminti ir po nepilnų 30 minučių jau galėsite mėgautis gardžiomis azijietiškomis salotomis!

FENSI / KREVETĖS /WAKAME DUMBLIAI / SEZAMAI

Porcijos

2

porcijos
Gaminimo laikas

20

minutes

INGREDIENTAI

  • Sezamo – sojos užpilas
  • 80 gr. svogūno

  • 50 gr. sojos padažo

  • 8 gr. žuvies padažo

  • 15 gr. garstyčių

  • 50 gr. sezamų aliejaus

  • 50 gr. vynuogių kauliukų aliejaus

  • 20 gr. medaus

  • Fensi makaronai
  • 100 gr. fensi makaronų

  • 500 gr. verdančio vandens

  • 5 gr. sezamų aliejaus

  • 150 gr. marinuotų wakame dumblių

  • Marinuotos krevetės
  • 200 gr. virtų krevečių

  • 50 gr. sezamų-sojos užpilo

  • Agurkų salotos
  • 100 gr. agurko

  • 30 gr. marinuoto imbiero

  • 40 gr. sezamų-sojos užpilo

  • Patiekimui
  • Švelniai skrudintų sezamo sėklų

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Sezamų – sojos užpilas
  • Į prikaistyvį su verdančiu vandeniu sudedame svogūną. Verdame 8 minutes. Kol svogūnas verda, dubenyje sumaišome visus ingredientus, išskyrus aliejus.
  • Išvirusį svogūną dedame į dubenį su kitais ingredientais ir rankiniu smulkintuvu viską sutriname iki vientisos masės.
  • Intensyviai maišydami, plona srovele supilame aliejus, kad įvyktų emulsifikacija ir padažas taptų tolygios, blizgios konsistencijos.
  • Fensi makaronai
  • Dideliame dubenyje verdančiu vandeniu užpilame fensi makaronus. Pabrinkiname kelias minutes, kol šie suminkštės. Tuo tarpu susmulkiname marinuotus wakame dumblius.
  • Suminkštėjusius makaronus nusunkiame. į juos sudedame smulkintus wakame dumblius ir supilame sezamų aliejų. Gerai išmaišome.
  • Marinuotos krevetės
  • Į krevetes supilame sezamo užpilo, gerai išmaišome.
  • Agurkų salotos
  • Plonais šiaudeliais supjaustome agurkus bei marinuotus imbierus. Sudedame juos į dubenėlį, pagardiname sezamų – sojos užpilu. Gerai išmaišome.
  • Patiekimas
  • Į lėkštę dedame marinuotų krevečių, ant jų talpiname fensi makaronus su wakame dumbliais. Apšlakstome sezamų – sojos užpilu. Ant viršaus pabarstome švelniai skrudintų sezamo seklų.
    Atskirame dubenėlyje patiekiame agurkų salotas.
    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*