DALGONA LATTE

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Dalgona Latte, arba, kitaip dabar vadinama “Karantino kava”, jau kuris laikas karaliauja socialinėse platformose. Vedini smalsumo Instagram ir Tiktok burbului neatsispyrėm ir mes. Tad kuo ypatinga ši kava ir kaip ją pasigaminti namuose?

Iš tiesų ši Latte neturi nieko bendro su Dalgona (korėjietiškais cukraus sausainiais), o pavadinimą gėrimas gavo dėl dažno patikiekimo su kavos putoje “įsodintu” sausainiu. 
 

Dalgona Latte manija prasidėjo kartu su COVID-19 pandemija, kai panašaus gėrimo nuotrauką paviešino Pietų Korėjos aktorius  Jung Il-woo. Žaibiškai internete paplitus žymei #dalgonacoffeechallenge , Latte pelnė didelį pasaulio susidomėjimą socialiniuose tinkluose ir greitai buvo praminta “Karantino kava”.
Tačiau vertėtų paminėti tai, jog tai nėra nauja kavos gaminimo technologija – Dalgona Latte šaknys yra kilę iš Indijos, kurioje geriamas tradicinis plaktos kavos gėrimas Phenti Hui.

Dalgona latte pasigaminti yra visiškai nesunku, o taip pat labai lengva eksperimentuoti su kavos skoniais pridedant mėgstamų prieskonių, sirupų ar naudojant skirtingas augalinio pieno rūšis. Visa paslaptis – vienodomis proporcijomis elektriniu maišytuvu maišoma tirpi kava, cukrus ir vanduo, kol susidaro standžios putos. Jos patiekiamos tiek su karštu, tiek su šaltu pienu.
 
Svarbu žinoti, jog šio gėrimo nepasidarysite naudodami įprastą pupelių kavą. 
 
Dalgona Latte tikrai patiks saldžių gėrimų mėgėjams. Nors neabejojam, jog net tie, kurie įprastai kavą geria be cukraus, retkarčiais panorės ja pasilepinti. Be to, namuose pagaminta kava mums pasirodė vos ne identiška prekybos centruose parduodamiems šaltiems kavos gėrimams. O be tradicinio Dalgona Latte varianto, siūlome paeksperimentuoti su migdolų ar kokosų pienu, cinamonu, muskatu, klevų sirupu. 
 

DALGONA LATTE

Porcijos

1

porcija
Gaminimo laikas

10

minutes

IngredientAI:

  • 2 arb. šaukšteliai tirpios kavos

  • 2 arb. šaukšteliai cukraus

  • 2 arb. šaukšteliai vandens

  • Pieno

Gaminimo instrukcija:

  • Į dubenį suberiame tirpią kavą, cukrų ir įpilame 2 šaukštelius vandens. Elektriniu maišytuvu plakame tol, kol susidarys standžios kavos putos, ištirps cukrus bei kava pašviesės.
  • Į stiklinę (3/4 jos tūrio) pilame pieno. Galite laisvai naudoti ir karvės, ir augalinį pieną bei rinktis kokio norite gėrimo: karšto ar šalto. Gamindami šaltą kavą nepamirškite įdėti ledo.
  • Ant pieno šaukštu sudėkite standžias kavos putas.
    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*