BEIGELIAI / SŪRIO – ŽOLELIŲ KREMAS / MARINUOTI SVOGŪNAI / LAŠIŠOS GRAVLAX

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Kas jau kas, bet skanus sumuštinis visuomet pradžiugina! O ši naminių beigelių, sūrio kremo, lašišos gravlax bei marinuotų svogūnų kombinacija yra tiesiog bomba! Geriausia tai, jog suvožtinio sudėtis nėra nuodėminga- nerasite nei majonezo, nei kitų, turinčių begales kalorijų, priedų.

Sumuštinis toks paprastas ir kasdienis dalykas, apie kurį rimtai dažniausiai net nesusimąstome. Atsakydami į klausimą be kokio maisto negalėtume išgyventi kiekvienas galvoja apie skirtingus dalykus, ir išties retas atsakymas yra: “be sumuštinio”. 
Tačiau pasirinkę valgyti bulves ar tikrai tūkstančius derinių turinčio patiekalo ant minkštutėlės duonos nepasigestume?
 
Mūsų patirtis parodė, jog nieko nėra skaniau už sumuštinį, kuris yra pagamintas nuo 0. Kitaip tariant, naminės duonos riekė, pačio rankomis gamintas (ar bent jau maišytas) padažas, okaitėje kepta mėsytė ar namuose sūdyta lašiša – tai yra tikro laimingo sumuštinio paslaptis. 
Tad besivadovaudami šiuo receptu bei išsikepę mielinių beigelių ir pasigaminę lašišos gravlax galite susikurti savo namuose tikrą šventę dėl kurios nebus gėda.

SUMUŠTINIO SUDĖJIMAS

Beigelio suvožtinis gali būti įvairiausias: sveikesnis ar nuodėmingas, su mėsa ar vegetariškas. Variantų begalybė ir visi remiasi į jūsų fantaziją. Tačiau pasaulyje vienas populiariausių pagardų beigeliams yra sūrio kremas. Mes jį pasigaminome pagal save ir, patikėkit, visų ingredientų kombinacija nunešė stogus toli toli…
 
Ingredientus dėliokite lyg kurdami mini mėsainį (žinoma, su sveikesne viso ko alternatyva): kremas, salota, svogūnėliai ir lašiša. Sudedant tokius sumuštinius jums turi rūpėti tik du dalykai- kad duona greitai nepermirktų ir, kad valgant ingredientai iš duonos neišslystų.
Be to, pradedant gaminti, pirmiausiai patariame užsimarinuoti svogūnus.

Beigeliai. Galite naudoti pirktus kepykloje, tačiau labai nuoširdžiai rekomenduojame išsikepti naminių. Nu laaaabai rekomenduojam. Receptą su visais step by step surašėm čia.
 
Lašiša. Lašišos gravlax yra tobulybė, tinkanti visur: salotose, sumuštiniuose, pietums į darbą ir t.t. Tad rekomenduojam ir čia nepatingėti. Bet jeigu spaudžia laikas, naudokite ir pirktinę – mes taip pat šaldytuve naminės nuolatos neturime, tad greitai panorėjus gelbsti tik parduotuvė.

BEIGELIAI / SŪRIO – ŽOLELIŲ KREMAS / MARINUOTI SVOGŪNAI / LAŠIŠOS GRAVLAX

Porcijos

3

porcijos
Gaminimo laikas

25

minutes

INGREDIENTAI

  • Sūrio – žolelių kremas
  •  100 gr. sūrio kremo

  • 15 gr. laiškinių česnakų

  • 10 gr. kaparėlių

  • Druskos, pipirų

  • 0,5 žaliosios citrinos sulčių

  • Marinuoti svogūnai
  • 250 gr. raudonųjų svogūnų

  • 150 gr. obuolių acto

  • 150 gr. cukraus

  • 150 gr. vandens

  • Sumuštinis
  • 3 beigelių

  • Salotų BABY GEM

  • 225 gr. lašišos gravlax (arba pirktos sūdytos lašišos)

  • Sviesto

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Sūrio – žolelių kremas
  • Smulkiai sukapojame laiškinį česnaką ir nusunktus kaparėlius. Sudedame į dubenį.
  • Įmaišome sūrio kremą bei išspaudžiame citrinų sulčių. Gerai viską išmaišome.
  • Pagardiname druska ir šviežiai grūstais pipirais.
  • Marinuoti svogūnai
  • Nulupame raudonuosius svogūnus ir labai plonais žiedais juos supjaustome.
  • Prikaistuvyje užkaičiame vandenį, obuolių actą ir cukrų. Kai marinatas užverda, nuimame nuo kaitros ir sudedame svogūnus. Leidžiame marinuotis 20-30 minučių.
  • Sumuštinis
  • Beigelius perpjauname horizontaliai per pusę ir abi puseles patepame plonu sviesto sluoksniu. Apskrudiname ant vidutinės kaitros įkaitintoje sausoje keptuvėje.
  • Formuojame suvožtinius: ant apskrudinto beigelio apatinės puselės dedame sūrio kremą, ant jo Baby Gem salotos lapus. Lengvai paspaudžiame. Tuomet talpiname marinuotus svogūnus bei lašišą. Ant viršaus uždedame kitą beigelio pusę.
    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*