Tiems, kurie domisi maistu, visuomet smalsu sužinoti kaip gyvena restoranų virtuvių darbuotojai ir ką jie valgo namuose. Ar visuomet gamina, o gal užkandžiauja vien greitu maistu? Tad jūsų dėmesiui – septynios greitos ir begalo gardžios vakarienės, kurias siūlo virtuvės šefas, virėjas Nr1. Martynas.
Anksčiau dalinomės savo savaitės meniu planavimo patirtimi ir pasakojome apie tai, su kokiais iššūkiais tenka susidurti įsisukus į planavimo ratą. Tiesa ta, kad mes pilnai suprantame dirbančius žmones ir, kad tikrai kas vakarą nėra laiko gaminti vis skirtingus patiekalus. Ironiška, tačiau savo eksperimentinei savaitei susidarėme labai intensyvų meniu. O bet tačiau! Nustatytos tam tikros taisyklės leido išlaviruoti stebėtinai lengvai. Net nesusigaudėme kaip ta vakarienių fiestos savaitė praėjo!
KAIP SEKĖSI LAIKYTIS SUPLANUOTO SAVAITĖS MENIU?
Biudžetas. Kaip ir minėjome ankstesniame įraše apie meniu planavimą, dažniausiai mūsų išlaidos maistui neviršija 80 Eur per savaitę. Tačiau pasitaiko didesnių išlaidų kai pritrūksta bazinių produktų: miltų, aliejaus ir t.t. Tuomet suma būna gerokai didesnė, nes viską stengiamės pirkti dideliais kiekiais ir sandėliuoti ilgalaikiam vartojimui. Praeitą savaitę nustatytos ribos neviršijome ir viskam išleidome apie 76 Eur. Valio!
Ėjimas į parduotuvę. Uch, kai kurių produktų teko nubėgti nusipirkti papildomai – nepagalvojome, kad pritrūksime svogūnų laiškų, mineralinio vandens ir špinatų. Taip pat leidomės į menkės filė paieškas, o jos neradę, likome prie dorados. Tad nemeluosim, per savaitę papildomai parduotuvėje (dėl mažmožių) lankėmės du kartus.
Produktų išmetimas. O čia gera žinia, į šiukšlinę iškeliavo tik keletas salotų lapų. Likę nesunaudoti ingredientai puikiai išsilaikė ir pasitarnavo kuriant naujos savaitės meniu.
Taisyklės. Atsižvelgdami ne tik į savo užimtumą, bet ir į faktą, jog mūsų skaitytojai taip pat daug laiko gaminimui neturi, susistygiavom savaitės meniu su taisyklėmis, kad surašyti patiekalai nebūtų ilgai ruošiami, tačiau pasižymėtų puikiu skoniu, išradingumu bei restoranine kokybe. Ar mums pavyko? Nuspręsite jūs.
Pusryčiai. Pusryčiams skirtas laikas tebuvo 15 minučių. Ir per jas pavyko pasiruošti nuostabių dalykų: beigelių sumuštinių, omletų, jogurto su karamelizuotais nektarinais bei skrebučių su bananais.
Pietūs. Pietūs taip pat buvo pakankamai paprasti, o jiems pagaminti skirta ne daugiau kaip 20 minučių.
Vakarienė. Smagioji dalis – vakarienė! Kiekviena sukurta vakarienė yra verta dėmesio. Iš tiesų nemažai kalbėjome tarpusavyje apie tai, jog sudarėm tikrai neprastą meniu, kuriame kiekvienas ras bent po vieną idėją pagal savo skonį. Geriausia tai, jog visi patiekalai yra pagaminami ne ilgiau nei per 40 minučių!
Ar jūs pasiruošę su jais susipažinti?
P.S. Visi receptai pritaikyti 2 žmonėms.
PIRMADIENIS
Jautienos kukuliai / Pupelių troškinys / Traški šoninė / Špinatai
Šie jautienos kukuliai mus taip sužavėjo, jog įtraukėme juos ir į sekančios savaitės meniu!
Ingredientai:
Jautienos kukuliai:
– 400 gr. maltos jautienos
– 2 gr. maltos saldžios paprikos
– 4 gr. druskos
– 30 gr. vandens
– žiupsnelis kmynų
– Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Troškinys:
– 30 gr. aliejaus
– 250 gr. garuose virtų baltųjų pupelių
– 70 gr. šalto rūkymo šoninės (riekelėmis)
– 60 gr. svogūno
– 150 gr. grietinėlės (36%)
– 15 gr. česnako
– 50 gr. špinatų
– Žiupsnelis peletrūno
Gaminimo instrukcija:
1. Į dubenį dedame jautienos faršą, druską, maltą saldžią paprika, kmynus bei pipirus. Įpilame vandens. Gerai išmaišome. Suformuojame mėsos kukuliukus – 1 kukulis sveria 30 gr. Dedame juos į lėkštę, lengvai apvoliojame miltais.
2. Į keptuvę pilame aliejų, sudedame kukulius. Kepiname apversdami iš visų pusių kas kelias minutes ant vidutinės kaitros.
3. Kol kukuliai kepa, kitoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname šoninę, kad ši taptų traški. Iškepusią šoninę nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome poros centimetrų storio gabalėliais. Neišpilame nuo kepimo likusių riebalų!
4. Sukapojame česnaką, supjaustome stambesniais kubeliais svogūną. Lengvai juos apkepiname šoninės riebaluose.
5. Apkepus kukuliukams, nupilame didžiąją dalį aliejaus iš keptuvės, o vietoje jo supilame grietinėlę. Taip pat į keptuvę su kukuliais perkeliame apkepintus svogūnus su česnakais. Beriame žiupsnelį peletrūno.
6. Viską troškiname ant vidutinės – žemesnės kaitros vis pamaišant. Įberiame nedidelį žiupsnelį druskos bei pipirų.
7. Kol kukuliai troškinasi, garuose virtas pupeles beriame į sietelį ir gerai nuplauname vandeniu.
8. Kai kukulių padažas sutirštės, suberiame nuplautas pupeles. Viską gera išmaišome ir užverdame.
9. Užvirus troškiniui ant viršaus sudedame špinatus ir leidžiame jiems sukristi.
10. Patiekiame su traškiais šoninės gabalėliais ir smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!
Patarimai:
Šis troškinys yra begalo universalus ir pritaikomas pagal tai, ką turite šaldytuve arba ką mėgstate. Jautieną galite laisvai keisti kiauliena, vištiena ar kalakutiena. O nemėgstantys pupelių drąsiai naudokite avinžirnius.
ANTRADIENIS
Vištiena / Marinuoti ryžiai / Aštrios morkos / Šviežios daržovės
Azijietiška vištiena – visuomet gera idėja!
Ingredientai:
Marinuoti ryžiai:
– 130 gr. Sushi ryžių
– 300 gr. vandens
– 45 gr. obuolių sulčių
– 28 gr. obuolių acto
– 20 gr. cukraus
– Žiupsnelis druskos
Vištiena:
– 200 gr. vištienos šlaunelių mėsos be kaulo
– 50 gr. sojos padažo
– 80 gr. medaus
– 15 gr. baltojo vyno acto
– 1 skiltelė česnako
– Žiupsnelis druskos ir pipirų
Daržovės:
– 100 gr. morkų
– 5 gr. Sriracha ar kito mėgstamo aštraus padažo
– Žiupsnelis druskos
– 100 gr. agurko
– Špinatų
– Svogūnų laiškų
– Skrudintų sezamų sėklų
Gaminimo instrukcija:
1. Pirmiausiai išverdame ryžius: juos gerai kelis kartus perplauname šaltu vandeniu, kad šis taptų skaidrus, dedame į puodą su gerai padruskintu vandeniu ir verdame pagal instrukcijas, nurodytas ant ryžių pakelio.
2. Kol ryžiai verda, į prikaistuvį supilame sojos padažą, medų ir actą. Užverdame. Paverdame apie minutę, tuomet nuimame nuo kaitlentės ir leidžiame atvėsti.
3. Juostelėmis supjaustome vištieną. Sudedame mėsą į dubenį. Ją lengvai pasūdome ir pagardiname pipirais. Įtarkuojame česnako skiltelę. Gerai išmaišome.
4. Nuskutame ir nuplauname morkas. Jas skustuku pjauname į plonas ilgas juosteles. Į morkas pilame Sriracha padažo, žiupsnelį druskos. Išmaišome.
5. Agurkus supjaustome griežinėliais. Susmulkiname svogūnų laiškus.
6. Išvirusius ryžius nukošiame, grąžiname atgal į puodą ir kaitiname ant žemos kaitros. Pilame 28 gr. obuolių acto, 45 gr. obuolių sulčių bei 20 gr. cukraus. Gerai išmaišome. Pagardiname papildomai druska pagal skonį. Tuomet kaitrą išjungiame, o puodą uždengiame dangčiu.
7. Į keptuvę pilame aliejaus, įkaitiname. Sudedame vištienos juosteles. Kepiname ant vidutinės kaitros, kol vištiena pilnai iškeps. Tuomet į keptuvę pilame apie 50 gr. paruošto sojos, medaus ir acto padažo. Pakepiname apie 1 minutę kol vištiena glazūruosis.
8. Patiekiame: į dubenį dedame ryžius, juos lengvai apšlakstome sojos ir medaus padažu. Ant viršaus dedame daržoves, špinatus bei vištieną. Papuošiame smulkintais svogūnų laiškais ir kepintomis sezamo sėklomis. Skanaus!
Patarimai:
Vištienos dubenėlis yra lyg Donburi, tik su mėsa. Tai puikus variantas norintiems susinaudoti įvairius maisto likučius, todėl daržoves ir priedus rinkitės pagal tai ką mėgstate ar tiesiog turite šaldytuve.
TREČIADIENIS
Daržovių kesadilijos / Jogurtinis chalapos pipirų ir žaliųjų citrinų padažas
Šios kesadilijos puikiai įrodys, kad maistas be mėsos gali būti neįtikėtinai gardus!
Ingredientai:
Kesadilijos:
– 240 gr. paprikos
– 100 gr. poro
– 200 gr. brokolio
– Druskos, pipirų
– Žiupsnelis maltos rūkytos paprikos
– Žiupsnelis kario prieskonių
– 160 gr. raudonojo čederio sūrio
– 4 vidutinio dydžio kvietinės tortilijos
Jogurtinis padažas:
– 40 gr. natūralaus jogurto
– 30 gr. grietinės (30 proc.)
– 1 žaliosios citrinos žievelė
– 4 gr. žaliosios citrinos sulčių
– 8 gr. chalapos pipiro
– 5 gr. šviežių kalendros lapelių
– Žiupsnelis malto kumino
– Žiupsnelis druskos
Gaminimo instrukcija:
1. Paprikas supjaustome smulkiais kubeliais. Porą pjauname išilgai į 4 dalis ir susmulkiname. Susmulkiname ir brokolių viršūnėles. Svarbu, kad visos daržovės būtų supjaustytos panašaus dydžio gabalėliais.
2. Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus. Įkaitiname. Suberiame smulkintas daržoves ir jas lengvai pakepiname. Tą darome ant vidutinės kaitros. Daržovės turi būti apkepusios, tačiau viduje likti traškios.
3. Pakepusias daržoves pagardiname druska, pipirais, rūkyta paprika bei kario prieskoniais. Išmaišome ir nuimame keptuvę nuo kaitros.
4. Gaminame padažą: sukapojame kalendras, iš chalapos pipirų išimame sėklas ir juos smulkiai supjaustome. Visus ingredientus dedame į dubenį bei gerai išmaišome.
5. Ant pusės portilijos paviršiaus dedame sūrio ir paskleidžiame daržoves. Ant jų viršaus taip pat dedame dar šiek tiek sūrio. Daržoves užklojame laisva tortilijos puse. Tą padarome su visomis 4 tortilijomis. Pusiau perlenktos kesadilijos bus lengviau apverčiamos keptuvėje.
6. Dedame 2 kesadilijas į įkaitintą sausą keptuvę. Prislėgiame lėkšte, kad vienodai apskrustų. Kepiname ant žemesnės – vidutinės kaitros kelias minutes kol gražiai apkeps. Tuomet apverčiame ir kepiname kitą pusę.
7. Patiekiame su jogurtiniu padažu, chalapos pipirais ir žaliųjų citrinų skiltelėmis.
Skanaus!
Patarimai:
Į kesadilijas vietoje brokolio galite dėti žiedinį kopūstą, o vietoj poro- svogūną. Taip pat nemėgstantys kalendrų, padaže laisvai gali naudoti kapotus mėtų lapelius.
KETVIRTADIENIS
Glazūruota kiaulienos nuraginė su kaulu / Bulvių – brokolių košė / Portabela grybai
Ši kiauliena nunešė mums abiems stogus! Seniai net jautienos steak’o tokio gardaus nevalgėm, kaip kad gavosi šie nugarinės kepsneliai. Tikrai nemeluojam!
Ingredientai:
Bulvių – brokolių košė:
– 200 gr. bulvių
– 700 gr. vandens
– 10 gr. druskos
– 200 gr. brokolių
– 10 gr. sviesto
– 40 gr. pieno
Kepinti grybai:
– 150 gr. Portabela grybų
– 15 gr. saulėgrąžų aliejaus
– 5 gr. alyvuogių aliejaus
– Žiupsnelis druskos
– Kelios šakelės čiobrelių
Glazūruoti kiaulienos kepsneliai:
– 2 kiaulienos nugarinės kepsneliai su kaulu (apie 450 gr.)
– 30 gr. česnakų
– 20 gr. medaus
– 10 gr. sviesto
– 10 gr. balzamiko acto
– 100 gr. sultinio (arba karšto vandens)
Gaminimo instrukcija:
1. Įkaitiname orkaitę iki 220 C laipsnių.
2. Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome į 4-6 dalis. Dedame į puodą, užpilame vandeniu, padruskiname ir užverdame.
3. Kol bulvės verda, nuplauname ir nusausiname mėsą. Nepažeidžiant mėsos, įpjauname negiliais rombais ant kiaulienos šonų esantį riebalų sluoksnį. Abi kepsnelių puses padruskiname ir apibarstome pipirais.
4. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame kiaulienos kepsnelius riebalų sluoksniu į apačią. Paremiame vienas į kitą, kad kepsneliai neparvirstų. Apkepiname kiaulieną ant vidutinės kaitros iš visų pusių.
5. Kol kiauliena kepa, nulupame česnakus ir juos smulkiai sukapojame.
6. Pasiruošiame grybus: Portabela grybų viršūnėles supjaustome 1 centimetro pločio riekelėmis. Sudedame jas į dubenį. Pilame saulėgrąžų aliejų, alyvuogių aliejų bei 10 gr. jau sukapoto česnako. Išmaišome.
7. Grybų riekeles tolygiai sudedame ant kepimo skardos, pagardiname druska ir pipirais, bei keliomis šakelėmis čiobrelio. Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10-15 minučių.
8. Atpjauname brokolių viršūnėles ir dedame juos į puodą su baigiančiomis virti bulvėmis. Verdame apie 3-4 minutes.
9. Prikaistuvyje užkaitiname pieną su sviestu.
10. Nukošiame bulves su brokoliais. Grąžiname į puodą ir kelias sekundes pagariname ant kaitros, kad nugaruotų likes vanduo. Tuomet puodą nuimame nuo kaitlentės, grūstuve sutriname bulves ir brokolius, supilame pieno ir sviesto mišinį. Gerai išmaišome grūstuve, pagardiname pagal skonį druska.
11. Iškepusią kiaulieną perkeliame į lėkštę. Į keptuvę, kurioje ji kepė, dedame 10 gr. sviesto. Kai šis ištirps, sudedame 20 gr. medaus bei likusius 20 gr. smulkinto česnako. Pilame 10 gr. balzamiko acto bei 100 gr. sultinio (arba karšto vandens). Išmaišome. Padidiname kaitrą iki vidutinės- aukštesnės ir pagariname kol padažas sutirštės. Tuomet įdedame šakelę čiobrelio bei grąžiname kiaulieną. Pamažiname kaitrą, patroškiname kiaulieną po 4-5 min iš abiejų pusių. Paragaujame ar netrūksta druskos.
12. Patiekiame kiaulienos nugarinės kepsnius su bulvių – brokolių koše, kepintais Portabela grybais, glazūros padažu bei keliomis šakelėmis šviežio čiobrelio.
Skanaus!
Patarimai:
Šis receptas pareikalaus daugiau multitask’inimo ir apsukrumo virtuvėje, tad nepamiršite ką kepate / verdate, turėkite šalia saves laikmatį ir galėsite pasidžiaugti puikiais vakarienės rezultatais!
PENKTADIENIS (CHEAT DAY)
Gruzdintos vištienos šlaunelės / Daržovių salotos / Jogurtinis chalapos pipirų ir žaliųjų citrinų padažas
Penktadienis turėjo pasižymėti nuodėminga diena, kai galima sau leisti ir gruzdinto maisto. Tačiau net ir vištienos blauzdelės dėl pasirinkto sveikesnio garnyro netapo tokios jau nuodėmingos. Nepaisant visko – vakarienė buvo fantastiška!
Ingredientai:
Vištienos blauzdelių marinatas:
– 6 nedidelės vištienos blauzdelės
– 1 didelis svogūnas
– 15 gr. druskos
– Pieno
Vištienos paniruotė:
– 200 gr. Kvietinių miltų
– 10 gr. Druskos
– 5 gr. Maltos raudonosios saldžiosios paprikos
– 5 gr. Maltos rūkytos paprikos
– Žiupsnelis Provanso žolelių mišinio
– Aliejaus gruzdinimui (1l)
Salotos:
– 180 gr. Agurko
– 100 gr. Morkų
– 50 gr. Raudonosios paprikos
– 8 gr. Kepintų sezamo sėklų
– 5 gr. Šviežio imbiero
– 10 gr. Sezamų aliejaus
– 10 gr. Saulėgrąžų aliejaus
– 5 gr. Obuolių acto
– 4 gr. Mėtos lapelių
– Žiupsnelis cukraus
– Žiupsnelis druskos
Jogurtinis padažas
– 40 gr. natūralaus jogurto
– 30 gr. grietinės (30 proc.)
– 1 žaliosios citrinos žievelė
– 4 gr. žaliosios citrinos sulčių
– 8 gr. chalapos pipiro
– 5 gr. šviežių kalendros lapelių
– Žiupsnelis malto kumino
– Žiupsnelis druskos
Gaminimo instrukcija:
1. Stambiais žiedais supjaustome svogūną. Vištienos blauzdeles, svogūną ir druską dedame į uždaromą dubenį. Pilame pieno tiek, kad viską apsemtų.
Uždengiame ir marinuojame šaldytuve. Geriausia vištieną užsimarinuoti iš vakaro.
2. Užkaičiame puodą su aliejumi gruzdinimui.
3. Pasiruošiam paniruotę: Į miltus dedame prieskonius ir gerai viską išmaišome šluotele.
4. Kol aliejus kaista, pasigaminame padažą. Tiesa, jis toks pat, kaip naudojome prie kesadilijų: sukapojame kalendras, iš chalapos pipirų išimame sėklas ir juos smulkiai supjaustome. Visus ingredientus dedame į dubenį ir gerai išmaišome.
5. Paniruojame vištienos blauzdeles. Perkošiame per sietelį marinatą ir jį išsaugojame dybenyje! Gerai apvoliojame blauzdelę miltuose, tuomet grąžiname į marinatą, suvilgome ir vėl apvoliojame miltuose. Lengviau tariant – Marinatas – miltai – marinatas – miltai.
tai darome su visomis blauzdelėmis.
6. Kai aliejus įkais iki 165 C temperatūros, dedame į puodą blauzdeles (tiek, kiek laisvai telpa – geriausia kepti per pora kartų), ir palaikydami pastovią temperatūrą kepame apie 10 minučių kol gražiai apskrus bei viduje bus pilnai iškepusios (tikrinti termometru arba išėmus įpjauti).
7. Kol vištiena kepa, pasiruošiame salotas: agurkus bei morkas pjauname išilgai ir smulkiname plonais įstrižais griežinėliais. Papriką supjaustome plonais šiaudeliais.
8. Į dubenį su pjaustytomis daržovėmis supilame sezamų ir saulėgrąžų aliejus, obuolių actą, kepintas sezamo sėklas, įtarkuojame imbiero. Pagardiname druska, pipirais ir cukrumi. Nepamirštame sudėti kapotus mėtų lapelius. Gerai išmaišome.
9. Patiekiame vištienos blauzdeles su jogurtiniu padažu bei gaiviomis salotomis.
Skanaus!
Patarimai:
Vištienos blauzdeles galima keisti blauzdelių mėsa be kaulo. Taip vištiena greičiau ir lengviau iškepa.
ŠEŠTADIENIS
Dorados file / Avinžirnių, pomidorų ir chorizo troškinys
Dorada – puikus pasirinkimas lengvesnei vakarienei.
Baltos žuvies file su avinžirnių troškiniu namuose gaminame ne pirmą kartą. Šis patiekalas mums taip patinka, kad nusprendėme jį įtraukti ir į eksperimentinės savaitės meniu.
Ingredientai:
– 2 Dorados file (po 90-100 gr.)
– 125 gr. garuose virtų avinžirnių
– 180 gr. konservuotų pomidorų
– 30 gr. svogūno
– 3 gr. česnako
– 15 gr. saliero stiebo
– 50 gr. chorizo dešros
– 25 gr. vandens
– 5 gr. sviesto
– 2 vnt. Lauro arba laimo lapelių
– 5 gr. cukraus
– Druskos, pipirų
Gaminimo instrukcija:
1. Svogūnus ir salierų stiebus supjaustome smulkiais gabalėliais, stambiai sukapojame česnakus. Chorizo dešrą taip pat supjaustome nedideliais kubeliais.
2. Į keptuvę dedame sviestą. Įkaitiname. Sudedame Chorizo, sumažiname kaitrą iki vidutinės ir lengvai pakepiname 1-2 minutes. Tuomet sudedame smulkintas daržoves. Išmaišome ir dar pakepiname.
3. Kol daržovės kepa, padruskiname ir pagardiname pipirais dorados file puses. Viršų apšlakstome alyvuogių aliejumi.
4. Į keptuvę su daržovėmis sudedame nukoštus avinžirnius. Išmaišome, pakepiname dar 1-2 minutes. Tuomet supilame konservuotus pomidorus. Padidiname kaitrą, užverdame. Įpilame vandens, įdedame pora lauro (arba laimo) lapelių, pagardiname žiupsneliu druskos, pipirų ir 5 gramais cukraus.
5. Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir patroškiname, kol nugaruos dalis padažo vandens.
6. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir dedame žuvį oda į apačią. Mentele prispaudžiame. Taip oda apskrus tolygiai. Žuvį kepiname iš abiejų pusių, kol pilnai iškeps.
7. Patiekiame dorados file su avinžirnių troškiniu, mėgstamomis daržovėmis.
Skanaus!
Patarimai:
Vietoj dorados puikiai tinka šamo, menkės, jūrinės lydekos file, o vietoje avinžirnių drąsiai galite naudoti garuose virtas pupeles.
Mes dorados file patiekėme ne tik su troškiniu, bet ir laiškinių česnakų aliejumi. Tobula!
SEKMADIENIS
Keptas Camembert sūris / Skrudinta duonelė / Pagardai
Turime taisyklę tingiais sekmadieniais leisti sau daugiau pailsėti, todėl dažniausiai vietoj rimtos vakarienės pasidarome mūsų vadinamą “vakaronę”.
Tai reiškia, jog vietoj vieno patiekalo, mėgaujamės užkandžiais iš likučių ar vieno padėklo patiekalais, kuriais galima dalintis. Keptas camembert sūris tam kuo puikiausiai tinka!
Ingredientai:
Keptam sūriui:
– Didesnis camembert sūris (250 gr.)
– Alyvuogių aliejus
– Šakelė čiobrelio
– 2 skiltelės česnako
– Druskos pipirų
Pagardams:
– Pakepintos duonelės
– Mėgstamų priedų pagal pasirinkimą: vynuogių, persikų, slyvų, riešutų, čatnio, medaus, uogienės, užtepėlės.
Gaminimo instrukcija:
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių.
2. Sūrį dedame ant aliuminio folijos lakšto. Camembert viršų lengvai įpjauname kvadratėliais. Pagardiname jį druska, pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Ant viršaus dedame traiškytas česnako skilteles bei čiobrelio šakelę.
3. Folija apvyniojame sūrio kraštus, palikdami viršų neuždengtą.
4. Sūrį kepame apie 25 minutes, kad būtų minkštas ir išsilydęs viduryje.
5. Kol sūris orkaitėje, pasikepiname duoneles, pasiruošiame mėgstamus pagardus: uogienę, medų, užtepėlę, riešutus, uogas ir vaisius.
Skanaus!
Patarimai:
Sūrį kepti galite ir lauko kepsninėje, o patiekti su įvairiausiais savo mėgstamais priedais.
Mes jau ruošiame atskirą įrašą, kuriame pasidalinsime savo mylimiausių pagardų receptais!