Vytinti vyšniniai pomidoriukai – labai gardus ir universalus ingredientas gaminant tiek salotas, tiek mėsos patiekalus. Pasigaminti namuose vienas juokas, bet skonis neabejotinai pavergiantis pomidorų fanų širdis!
Skaniai pavytinti pomidorai yra tikras lobis šio vaisiaus (o, taip, vaisiaus!) mėgėjams. Iš tikro, tai ingredientas, kurį patys dažnai naudojame savo kuriamuose patiekaluose bei kurio universalumas tikrai gali būti pritaikytas pagal kiekvieno poreikius ar pomėgius.
Kalbėti galima daug, bet geriau iš kart sakyti – kur panaudoti vytintus pomidoriukus?
– Plokščių duonelių, picos gamyboje
– Pastos patiekaluose
– Kaip garnyrą prie mėsos / žuvies patiekalų
– Salotose
– Ant sumuštinių, brusketų
– Patiekti prie užkandžių lėkštės
ir dar yra daug daug variantų kur!
Vytintus pomidoriukus galite laikyti dviem būdais:
1. Sausai šaldytuve – sandariame indelyje, sluoksniais perskirtus popieriniu rankšluosčiu.
2. Aliejuje – sandariame indelyje užletus kokybišku alyvuogių aliejumi.
Svarbu atminti, jog tokius pomidoriukus naudojant kepimui (picose, duonos gaminiuose ar brusketose) geriau pasirinkti antrą, laikymo aliejuje variantą, arba prieš dedant į gaminius gerai išmirkyti aliejuje!
Vytintus pomidorus rekomenduojame būtinai sunaudoti per 7 dienas. Tiesa, pas mus jie išgaruoja greitai, šio termino nė nesulaukę.
Tikime, jog vytinti pomidorai ne kartą pasitarnaus ir jūsų gaminamuose patiekaluose.
Gaminimo eiga, nuotraukos bei receptas apačioje. Skanaus!
VYTINTI VYŠNINIAI POMIDORIUKAI
1
hour30
minutesINGREDIENTAI
Vyšninių pomidoriukų
Džiovinto raudonėlio
Alyvuogių aliejaus
Cukraus pudros
Druskos, pipirų
GAMINIMO INSTRUKCIJA
- Įkaitiname orkaitę iki 150 C laipsnių temperatūros.
- Perpjauname pomidoriukus išilgai per pusę. Dedame į dubenį, gerai apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame žiupsnelį džiovinto raudonėlio, druskos ir pipirų. Gerai išmaišome, kad visos pomidorų skiltelės pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
- Ant skardos su įtiestu kepimo popieriumi sudėliojame pomidoriukus perpjauta puse į viršų. Apibarstome cukraus pudra ir pašauname į orkaitę.
- Kepame 1,5 – 2 valandas. Iškepusius pomidoriukus atvėsname bei laikome šaldytuve, sandariame inde sausai arba užlietus kokybišku alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
PASTABOS
- Mūsų praktika rodo, kad vyšniniams pomidoriukams visuomet užtenka 1,5 valandos, tačiau jeigu pomidoriukai didesni ar skiriasi jų rūšis, teks pakepti iki 2 valandų.