SKRUDINTAS ČESNAKAS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Pasigaminti skrudintų česnakų yra neįtikėtinai lengva, o jų panaudojimo galimybės visiškai neribotos! Mūsų praktika jau kuris laikas parodė, jog šaldytuve nuolatos turėti paruoštų šių daržovių yra tikrai patogu. Tad kodėl verta kepinti tuos česnakus bei kur juos panaudoti?

Tikriausiai neverta ilgai pamokslauti ir kalbėti apie česnakų naudą žmogaus organizmui. Šios daržovės turi neapsakomą kiekį mineralų bei medžiagų, kurios ne tik stiprina imunitetą, bet ir apsaugo nuo daugybės ligų. 
Geriausia yra tai, jog kepintas česnakas nepraranda savo savybių ir, atvirščiai nei kitos daržovės,  jis prie aukštesnės temperatūros jas išsaugo. Tačiau tokio česnako išvaizda bei skonis gerokai pasikeičia.
Visų pirma, degintas česnakas yra rusvos spalvos, o jo tekstūra yra kreminė – lyg kambario temperatūros sviesto. Skonis – švelnus ir visiškai neaitrus! Todėl būtent toks česnakas yra vertinamas tų, kurie žalio jo tiesiog nemėgsta. Na ir šiaip, jis yra tikras auksas pačio įvairiausio maisto gamyboje, kai norime švelnaus bei subtilaus česnakinio skonio ar kvapo.



Kur panaudoti kepintą česnaką?

– Duonos gamyboje
– Užtepėlių ir humuso gamyboje
– Purentame svieste
– Troškiniuose
– Sriubose
– Prie mėsos patiekalų
– Bulvių košės ir kitų patiekalų gamyboje
– Patiekti prie užkandžių lėkštės
– Brusketų bei skrebučių kepimui oraitėje
 
 
Tad kaip ir aišku, jog šis česnakas gali būti laisvai valgomas ir vienas. Juk pastiprinti imunitetą visuomet yra gera idėja!
Pateikiame lengvą ir mūsų mėgiamą skrudinto česnako receptą. Jis tikrai pasitarnaus ateityje gaminant pačius įvairiausius patiekalus.

SKRUDINTAS ČESNAKAS

Gaminimo laikas

1

hour 

INGREDIENTAI

  • Česnako galva

  • Alyvuogių aliejus

  • Druska, pipirai

GAMINIMO INSTRUKCIJa

  • Įkaitiname orkaitę iki 150 C laipsnių.
  • Imame česnako galvą, aštriu peiliu nupjauname apie 1/3 česnako dalį nuo viršaus.
  • Dedame česnaką ant folijos. “Nuogą” česnako galvos viršūnėlę gerai apšlakstome alyvuogių aliejumi bei pagardiname žiupsneliu druskos bei pipirais.
  • Tvirtai susukame česnaką į foliją. (žiūrėti nuotraukoje)
  • Kepame apie 1 valandą. Iškeptą česnaką atvėsiname, skilteles išimame iš lukštų ir laikome sandariame inde, šaldytuve.

    KOMENTUOTI

    El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

    *