TACOS / KREVETĖS / CHALAPOS PIPIRŲ SALSA

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Meksikietiškos virtuvės patiekalai vis dar ant bangos! Tačiau mes visuomet mėgstam nukrypti labiau į fusion virtuvės eksperimentus bei pasiūlyti jums pasigaminti kažką naujo. Tad kol vasara nesibaigė ir norisi gero, bet lengvo maisto, kodėl nepasigaminus tacos su krevetėmis, jogurto padažu ir chalapos pipirų salsa?

Ilgai nesimatėme!
Sunku patiems patikėti, kaip pasiilgom kurti turinį tinklaraščiui. Įkūrę kulinarijos studiją naiviai tikėjomės, jog maudysimės publikuojamų receptų lietuje, tačiau realybė visai kitokia. Pradėjus dirbti restorano principu laiko lieka, geriausiu atveju, tik miegui. Tačiau radom laisvą minutę ir pagaliau (!) ne tik sukurpėm naują receptą, bet ir pasimėgavom maistu, kurio nėra mūsų studijos meniu! Gera vėl gyventi!
 
 
Kaip ir minėjome aprašyme, savo kulinarinėje kūryboje mes mėgstam sumaišyti skirtingas virtuves bei skirtingus prieskonius. Fusion cuisine – aistra, džiaugsmas ir vienas malonumas. Tad ir šiame, meksikos įkvėptame, recepte nenustebkite pamatę indiškus prieskonių mišinius. Skirtingų pasaulio vietovių skoniai paverčia patiekalo kombinaciją tiesiog fantastiška. Tad kodėl turėtume neeksperimentuoti? 


Supažindinti jūsų su meksikietiškomis tacos tikriausiai nereikia. Tereikia žinoti, jog į kviečių ar kukurūzų paplotėlį gali būti susuktą bet kas: kiauliena, jautiena, daržovės ar jūrų gėrybės. Svarbiausia, kad tacos yra valgomos rankomis – tad tiek besimėgaudami namuose, tiek restoranuose nesugalvokite čiupti stalo įrankių!
 
 
Kukurūzų tortilijos. Praktiškai visuose prekybos centruose galite rasti kvietinių tortilijų paplotėlių. Bet kur rasti tų tikrųjų, gaminamų iš kukurūzų? Visų pirma, prekybos centre Promo Cash & Carry rasite kviečių – kukurūzų mišinio tortilijų. Na, o internetinėje parduotuvėje bodega.lt galėsite nusipirkti pačių tikriausių meksikietiškų paplotėlių ir dar visko daug bei įvairaus. Kaip bebūtų, nereikia iš karto skubėti daryti internetinius užsakymus – tiek kvietinės, tiek kukurūzų tortilijos šiam receptui puikiai tinka. 
 
 
Krevetės. Geriausią rezultatą gausite naudodami nevirtas tigrines krevetes. Žinoma, jeigu neturite ar nerandate įsigyti kitų, galite naudoti ir virtas, atšildytas tik atminkite – jų kepimo laikas bus gerokai trumpesnis. Virtas kambario temperatūros krevetes kepkite apie minutę.
 
 
Gaminam?

TACOS / KREVETĖS / CHALAPOS PIPIRŲ SALSA

Porcijos

2

porcijos
Pagaminimo trukmė

35

minutes

INGREDIENTAI

  • Chalapos pipirų salsa
  • 100 gr. mėlynojo svogūno

  • 10 gr. česnako

  • 200 gr. pomidorų

  • 30 gr. chalapos pipirų

  • 50 gr. vandens

  • 6 gr. druskos

  • Žiupsnelis malto kumino

  • Žiupsnelis maltos kalendros

  • 6 gr. cukraus

  • 10 gr. žaliųjų citrinų sulčių

  • Krevetės
  • 300 gr. tigrinių krevečių (nevirtų, valytų)

  • 4 gr. maltos rūkytos paprikos

  • 3 gr. malto kumino

  • 10 gr. imbiero šaknies (nuluptos)

  • 20 gr. česnako

  • 10 gr. kalendros lapelių

  • 15 gr. aliejaus

  • Žiupsnelis druskos

  • Šviežiai maltų pipirų

  • 10 gr. sviesto

  • Jogurto padažas
  • 100 gr. natūralaus jogurto

  • 6 gr. smulkiai kapotų kalendros lapelių

  • Žiupsnelis Garam Masala prieskonių

  • Žiupsnelis druskos

  • Šlakelis žaliųjų citrinų sulčių

  • Patiekimui
  • 4 nedidelių kukurūzų ar kviečių tortilijų

  • Šviečios kalendros lapelių

  • Chalapos pipirų griežinėlių

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Chalapos pipirų salsa
  • Nulupame svogūną ir česnako skilteles. Nuplauname pomidorus. Daržoves pjauname per pusę ir dedame į įkaitintą sausą keptuvę pjauta puse į apačią. Gerai apskrudiname.
  • Chalapos pipirus pjauname išilgai, išimame sėklas.
  • Į nedidelę kepimo skardą supilame vandenį, sudedame chalapos pipirus bei apskrudintas daržoves. Viską gerai pasūdome, uždengiame skardą aliuminio folija ir kepame įkaitintoje iki 200 C laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
  • Iškepusias daržoves smulkiai sukapojame. Pagardiname prieskoniais, cukrumi ir druska. Išmaišome.
  • Krevetės
  • Imbiero šaknį smulkia tarka sutarkuojame. Stambiai sukapojame česnaką ir kalendras. Viską sudedame į dubenį su nevirtomis, bet jau išvalytomis krevetėmis. Nepamirštam suberti prieskonius. Pagardiname druska bei pipirais ir gerai išmaišpome. Krevetes pamarinuojame kambario temperatūroje apie 10 minučių.
  • Į keptuvę pilame aliejų. Įkaitiname.
  • Sudedame krevetes. Jas kepame apie 3 minutes pora kartų pamaišant. Kepimo pabaigoje į keptuvę sudedame sviestą. Jam išsilydžius išspaudžiame pusės žaliosios citrinos sulčių. Išmaišome.
  • Krevetes iš karto nutraukiame nuo kaitros ir perkeliame į dubenį, kad neperkeptų ir nepasidarytų kietos bei guminės.
  • Jogurto padažas
  • Dubenyje sumaišome jogurtą su kapotomis kalendromis ir prieskoniais. Pagal skonį pagardiname žaliųjų citrinų sultimis bei druska.
  • Patiekimas
  • Ant pašildytų sausoje keptuvėje ar orkaitėje tortilijų dedamechalapos pipirų salsą, jogurto padažą bei krevetes. Pagardiname kalendrų lapeliais, chalapos pipirų griežinėliais (jeigu norisi aštriau) ir valgomų gėlių žiedlapiais. Galite užbarstyti meksikietiško Tajin prieskonių mišinio.
    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*