Prasidėjus voveraičių sezonui tiesiog neįmanoma jų nevalgyti! Vienas iš puikių būdų jas panaudoti – tai pasigaminti pusryčių skrebutį su šonine, grybais bei camembert sūriu. Puikus rytas vos per 20 minučių garantuotas!
Tikriausiai nesuklystume sakydami, jog voveraitės yra bene mėgstamiausi lietuvių grybai. Iš ko sprendžiame? O gi iš to, kiek žmonių paskutiniu metu džiaugiasi prasidėjusiu jų sezonu!
Kad ir kaip mėgtume tradiciškai, su bulvėmis, ruoštas šias miško gėrybes, privalome prisipažinti, jog net ir klasika nusibosta… O kodėl gi nepasigaminus greitų, bet labai gardžių pusryčių su voveraitėmis? Tik dvidešimt minučių virtuvėje ir ant jūsų vėlyvųjų (arba ne tik) pusryčių stalo puikuojasi dar neišbandytas patiekalas!
SKREBUTIS / VOVERAITĖS / CAMEMBER / ROZMARINAS
1
porcija20
minutesINGREDIENTAI
Riekė mėgstamos kvietinės duonos
16 gr. sviesto
50 gr. voveraičių
40 gr. camembert sūrio
30 gr. šoninės
2 gr. rozmarino
Šlakelis juodųjų serbentų acto (arba obuolių sidro)
Šlakelis aliejaus
Druska, pipirai
GAMINIMO INSTRUKCIJOS
- Patepame duonos riekę iš abiejų pusių sviestu. Pakepame ją ant įkaitintos keptuvės apverčiant kol apskus bei taps traški.
- Ant iškepusios duonos iš karto dedame riekelėmis pjaustytą camamber sūrį.
- Likusius 10 gr. sviesto dedame į keptuvę, kurioje kepė skrebutis. Kai sviestas išsilydo, sudedame voveraites. Pakepiname pora minučių. Tuomet pilame šlakelį acto, sudedame rozmariną, pagardiname druska bei pipirais. Dar apie minutę pakepinam, kol išgaruos actas.
- Į kitą keptuvę pilame nedidelį šlakelį aliejaus. Sudedame šoninę (į šaltą keptuvę) ir įkaitiname. Kepiname šoninę pora minučių iš abiejų pusių, kol taps traški. Iškepusią šoninę dedame ant popierinio rankšluosčio ir nusausiname.
- Ant duonos su camembert sūriu, sudedame karštas voveraites ir rozmarinus. Ant viršaus talpiname pakepintos šoninės trupinius. Viską lengvai dar kartą pagardiname pipirais.
Skanaus!