LAŠIŠA / MARINUOTOS MORKOS / OŽKOS PIENO SŪRIO KREMAS / NAMINIAI KREKERIAI

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Restoraninis, tačiau lengvai pagaminamas, maistas namuose – tikras džiaugsmas, norintiems nustebinti ne tik gurmaniškus patiekalus mėgstančius šeimos narius, bet ir ilgai lauktus svečius. Kiek neįprastas, tačiau neįtikėtinai gardus lašišos užkandis tikrai nepaliks abejingų gero maisto mylėtojų!

Kol internetinėje erdvėje sukasi lengvi, kasdieniai receptai, mes imamės visiškai priešingos idėjos. Tiesą sakant, būtent todėl ir pradėjome rašyti tinklaraštį. Dėl gero ir tikrai kokybiškai paruošto maisto reikia šiek tiek pasistengti ir praleisti daugiau laiko virtuvėje. O po ranka turėti bent kelis restoraninio maisto receptus, tikrai nėra blogai – tai galimybė ne tik įsitikinti, jog namuose ruošiamas maistas gali būti geriausias, bet ir idėja paruošti kažką išskirtinio. Pasiruošti šventėms, padaryti staigmeną mylimajam (arba mylimajai), nustebinti užsukusius draugus arba tiesiog pačiam pasimėgauti gurmaniška akimirka.
Kartojome ir kartosime, jog savo tinklaraštyje pateikiame profesionalius receptus, kurie gali būti praktiškai įgyvendinami net ir mažytėje namų virtuvėje, neturint brangios bei įspūdingos technikos. Svarbu juk žinios, o mes norime jomis dalintis su savo skaitytojais! Tad jeigu iki šiol dvejojote išbandyti mūsų receptus, pasiryžkite ir pabandykite bent jau krekerių su ožkos pieno sūrio kremu pasigaminti.
 

Tiesa, verta paminėti, jog šį lašišos užkandį pasigaminsite tikrai greitai, tačiau patiekalas nuo viso įprastinio maisto išsiskirs savo patiekimo būdu, skoniu bei estetika lėkštėje. Ypač patiks visiems, mėgstantiems lašišos kapotinį!
 

Krekeriai. Tai super paprastai paruošiami universalūs krekeriai, kurie dera prie įvairių užtepėlių, o ypatingai papildo mūsų siūlomą lašišos užkandį su marinuotomis morkomis bei ožkų pieno sūrio kremu.
Šie krekeriai puikūs ne tik tuo, jog yra laaaabai lengvai pagaminami, bet kartu su jų tešla galima drąsiai eksperimentuoti ir sukurti įvairius skonius – su daugiau cukraus ar medaus saldžius, su džiovintu baziliku – itališkus. Bandėm gaminti ir su čili, ir su raudonėliu. Prie gero filmo susikramto skaniau už saulėgrąžas!

Marinuotos morkos ir ridikėliai. Tai dar vienas receptas, kuriame naudojame savo namų gamybos vaisių actą su slyvomis bei rozmarinu. Acto skirtingas receptūras bei super lengvus pagaminimo būdus rasite paspaudę čia.
Žinoma, kaip alternatyvą galite naudoti obuolių sidro actą, tačiau būtent naminis vaisinis produktas suteikia tokią gražią bei sodrią raudoną spalvą daržovėms.
Marinuotomis morkomis bei ridikėliais drąsiai galite gardinti mėsos patiekalus arba salotas. Tikrai nenusivilsite!

Procesas. Mes esame proceso mylėtojai. Žinoma, abu jame dalyvaujame, tačiau vienas rūpinasi eiga, o kitas dažniausiai viską stebi pro fotoaparato objektyvą. Ir vis dėlto – koks tas maisto ruošimas yra įdomus, žavus bei kerintis! Ne veltui įdomiausia apsilankyti tuose restoranuose, kuriuose yra atvira virtuvė. Taip lankytojai tampa savotiškais proceso dalyviais, stebinčiais viską, kas vyksta aplink.
Atvira virtuvė leidžia lankytojui ir virėjui sukurti ryšį. Ne veltui namuose šiuo metu toks populiarus virtuvės salos motyvas – jis leidžia visiems šeimos nariams (ar užsukusiems svečiams) bendrauti nepriklausomai nuo to, kas kuo užsiima. Kartu tai galimybė įtraukti juos į procesą, dalintis idėjomis lengvai besišnekučiuojant.


Paskutiniu metu tiek maitinimo įstaigos, tiek miesto žmonės vis labiau atsigręžia į gamtą, ryšį su ja. Mums tampa svarbu ne tik galutinis rezultatas, bet ir tai, iš kur, kaip atkeliauja produktai į lėkštę. Kuriamas paprastumo, tačiau genialumo įpūdis. Restoranai įsirenginėja savo daržovių šiltnamius, o mes vis dažniau auginame savomis rankomis pasodintas salotas ir žoleles balkonuose. Dabar riba tarp restorano ir namų tapo kaip niekada plona. Ir viskas tik todėl, nes pagaliau tiek vieną, tiek kitą puses jungia išties panašios vertybės. Pateikimas, žinios, tehnika skiriasi, tačiau tai, kas svarbiausia, išlieka. Jungia. Suartina.


Nebijokite namuose įsitraukti į tą nuostabų proceso pasaulį ir pasigaminti kažką unikalaus. Į restoranus einame ne visuomet tik gero maisto ieškoti. Einame pakeisti aplinkos, patirti kažką naujo, ieškoti geros nuotaikos. Ir tas ieškojimas yra gyvenimo džiaugsmas! Tik nevalia pamiršti, jog tuos pastaruosius dalykus galime surasti ir savo aplinkoje. Tereikia netingėti paieškoti.

LAŠIŠA / MARINUOTOS MORKOS / OŽKOS PIENO SŪRIO KREMAS / NAMINIAI KREKERIAI

Porcijos

2

porcijos
Gaminimo laikas

40

minutes

INGREDIENTAI

  • Lašiša
  • 60 gr. lašišos file

  • 10 gr. alyvuogių aliejaus

  • 25 gr. apelsinų sulčių

  • 15 gr. žemės riešutų sviesto

  • 5 gr. obuolių acto

  • Žiupsnelio druskos

  • Ožkos pieno sūrio kremas
  • 60 gr. tepamo ožkų pieno sūrio

  • 20 gr. grietinėlės (36 proc. riebumo)

  • 2 gr. peletrūno (džiovinto arba smulkinto šviežio)

  • Žiupsnelis druskos ir pipirų

  • Marinuotos morkos ir ridikėliai
  • 40 gr. morkų

  • 50 gr. ridikėlių

  • 100 gr. naminio vaisių (slyvų ir rozmarino) acto arba obuolių acto

  • 100 gr. cukraus

  • 100 gr. vandens

  • Naminiai krekeriai
  • 300 gr. miltų

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus

  • Gero žiupsnio pipirų

  • 1 arbatinis šaukštelis druskos

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 100 gr. vandens

  • Patiekimui
  • Įvairios žolelės. Geriausiai dera krapai, daržinis builis, peletrūnas.

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Lašiša
  • Dubenyje sumaišome apelsinų sultis, žemės riešutų sviestą, obuolių actą bei žiupsnelį druskos iki vientisos konsistencijos.
  • Lašišos file supjaustome kaip įmanoma plonesniais gabalėliais.
  • Į lėkštę dedame supjaustytą lašišą, konditeriniu teptuku patepame ją apelsinų – žemės riešutų padažu ir alyvuogių aliejumi. Papildomai pagardiname druska.
  • Patiekiame su marinuotomis morkomis bei ridikėliais, ožkos pieno sūrio kremu, žolelėmis bei naminiais krekeriais.
    Skanaus!
  • Ožkos pieno sūrio kremas
  • Viską sumaišome dubenyje iki vientisos, kreminės masės.
  • Marinuotos morkos ir ridikėliai
  • Morkas ir ridikėlius nuplauname ir supjaustome 1-2 milimetrų storio griežinėliais. Supjaustytas daržoves dedame į skirtingus dubenėlius.
  • Į prikaistuvį pilame vandenį, cukrų ir actą. Užverdame ir ant vidutinės kaitros paverdame apie 2 minutes.
  • Karštu actu užpilkite morkas, jog skystis jas lengvai apsemtų. Likusį actą pilnai atvėsinkite ir vėliau juo užpilkite ridikėlius.
  • Naminiai krekeriai
  • Įkaitiname orkaitę iki 230 C laipsnių.
  • Į dubenį dedame visus birius produktus: miltus, druską, cukrų, pipirus. Išmaišome.
  • Supilame aliejų ir vandenį. Maišome tol, kol tešla susijungs į vientisą, pakankamai kietos tešlos, kamuoliuką. Jeigu reikia, papildomai įpilkite nedidelį šlakelį vandens.
  • Tešlą daliname į 3-4 dalis. Mažesnius jos kamuoliukus bus lengviau iškočioti.
  • Krekerių tešlą labai plonai (kad ji būtų apie 1 mm storio) iškočiojame ir supjaustome norimomis formomis.
  • Tešlos gabalėlius dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pašauname į orkaitę ir kepame apie 4 minutes. Tuomet krekerius apverčiame ir pakepame dar tiek pat. Stebėkite, jog krekeriai neperkeptų.

PASTABOS

  • Vietoje ožkos pieno sūrio galite naudoti fetos sūrį.
  • Siekdami kuo įvairesnių krekerių, eksperimentuokite su tešla – į ją galite įdėti mėgstamų džiovintų žolelių, česnako, ar džiovintos maltos paprikos.

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*