SKREBUTIS / KARAMELIZUOTAS BANANAS / RIKOTA / ŠILAUOGĖS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Dažniausiai pusryčiai būna sūrūs, tačiau tikriausiai visi sutiksite, jog tingiais ir lėtais vakarais taip norisi kažko saldaus, greitai pagaminamo ir nuteikiančio gerai dienai. Būtent toks yra skrebutis su rikotos kremu, karamelizuotais bananais ir šilauogėmis!

Kas gali būti geriau už rytą, kai pabudus netenka niekur skubėti ir galima leisti sau pilnai atsipalaiduoti?


Mokslininkai jau kuris laikas garsiai kalba apie skrandžio ir galvos smegenų sąveiką. Kitaip tariant, vis dažniau ieškoma atsakymų, kodėl žmogus nepavalgęs arba pavalgęs neskaniai yra toks irzlus. Ypatingai tokiomis paieškomis užsiima Danijos mokslininkai. Būtent su tokio tipo tyrimų publikuojamais tyrimais susipažinome prieš pora metų besilankydami Kopenhagos Medicinos muziejuje. Keista, jog šio mokslo kryptis yra…visiškai jauna ir anksčiau niekas plačiai skrandžio bei kitų organų sąveikos netyrinėjo! Tačiau kol kas turimi rezultatai rodo, jog mūsų smegenų veikla (ne tik savijauta) yra begalo glaudžiai susijusi su tuo, kokie procesai vyksta skrandyje. Gal todėl kai žmogus pilnai susidraugauja su maistu, įvyksta stebuklai: nukrenta svoris, kurį bandėme numesti kelis metus, pradedame jaustis laimingi, mažiau sureikšminame smulkmenas, tampame aktyvesni bei besidžiaugiantys ne tik kiekviena gyvenimo minute, bet ir kiekvienu kąsniu.
Todėl labai svarbu nedrausti sau kartais patingėti, pavalgyti saldžius pusryčius ir už tai savęs nekaltinti.


Na, o gerą nuotaiką palaikys skrebutis su rikotos kremu, karamelizuotais bananais bei šilauogėmis. Oh, koks gardumėlis! Paruošite ypatingai greitai, o suvalgysite dar greičiau. Kitaip ir būti negali – skanus maistas ilgai lėkštėje juk neužsibūna, tiesa?

SKREBUTIS / KARAMELIZUOTAS BANANAS / RIKOTA / ŠILAUOGĖS

Porcijos

2

porcijos
Pagaminimo laikas

25

minutes

INGREDIENTAI

  • Karamelizuotas bananas
  • 50 gr. cukraus

  • 8 gr. vandens

  • 200 gr. bananų (arba 2 vidutinio dydžio bananai)

  • Žiupsnelis malto muskato

  • Rikotos kremas
  • 150 gr. rikotos

  • 50 gr. grietinėlės (36% riebumo)

  • 30 gr. cukraus pudros

  • Žiupsnelis druskos

  • Patiekimas
  • 2 riekės mėgstamos kvietinės šviesios duonos

  • Sviesto

  • Saulejės šilauogių

  • Cukraus pudros

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Karamelizuotas bananas
  • Bananą nulupame, pjauname per pus išilgai. Turimas dvi dalis padaliname per pusę (iš viso 4 dalys).
  • Keptuvėje sumaišome vandenį su cukrumi mediniu šaukštu. Kaitiname ant aukštos temperatūros, kol cukrus pradeda karamelizuotis ir keisti spalvą į rudą.
  • Atsargiai mediniu šaukštu pamaišome cukrų ir sudedame bananų ketvirčius. Sumažiname kaitrą iki žemesnės – vidutinės ir pakepiname 2 minutes. Tuomet bananus apverčiame, nutraukiame keptuvę nuo kaitros bei pagardiname maltu muskatu..
  • Rikotos kremas
  • Visus ingredientus dedame į dubenį ir elektriniu maišytuvu sumaišome iki vientisos bei purios konsistencijos.
  • Patiekimas
  • Duonos riekę iš abiejų pusių lengvai patepame sviestu ir paskrudiname ant įkaitusios sausos keptuvės.
  • Ant pakepinto skrebučio dedame rikotos kremo. Tuomet sudedame bananų ketvirčius ir šilauoges. Viską pagardiname cukraus pudra.
    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*