SALIERO ŠNICELIS / GRŪSTOS BULVĖS SU ALYVUOGĖMIS / SPANGUOLIŲ CHIMICHURRI / MARINUOTI PIEVAGRYBIAI

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Tikriausiai net ir užkietėję vegetarai sutiktų, jog patiekalai be mėsos labai dažnai būna primityvūs ir kažkuo panašūs vieni į kitus. Tačiau yra pasakiškų išimčių ir vieną jų mes jums paruošėme – tai saliero šaknies šnicelis!

Retas mėsos fanas patikėtų, jog šnicelis be mėsos gali būti gardus. Tačiau faktas kaip blynas – šis saliero kepsnys su grūstomis bulvėmis bei alyvuogėmis, spanguolių chimichurri ir marinuotais pievagrybiais yra tai, dėl ko visai mielai sutiktume pagyventi nepasigesdami jautienos kepsnio!Ir atrodo estetiškai, ir gaminimo metodai įdomūs, ir skonis varantis iš proto. Kyla tik klausimas: kodėl aplink tiek salotų ir vienas kito kopijavimo, kai daržovių patiekalai iš ties gali būti tokie puikūs ir kupini įvairiausių skonio spalvų?
 
Jeigu mėgstate eksperimentus virtuvėje, neatrastus skonius ir nenuobodžius patiekalus, tai saliero šnicelis privalo atsidurti jūsų meniu planuose.
Na, o mes iš ties džiaugiamės, galėdami metus pradėti receptu, kuris mums patiems neblogai nunešė stogus. Tikimės, jog visi 2021 metai bus tokie gardūs! To linkime ir jums.

SALIERO KEPIMAS DRUSKOJE

Druskos apvalkale kepamas salieras ne tik išlieka sultingas, bet ir tampa sodresnio skonio. Taip ruošiama šaknis pasisavina druskos tiek, kiek jai reikia ir tikrai netampa perdėtai sūri.
Tokiu metodu galima kepti visas šaknines daržoves ir netgi nefiliuotą visą žuvį.

SALIERO ŠNICELIS / GRŪSTOS BULVĖS SU ALYVUOGĖMIS / SPANGUOLIŲ CHIMICHURRI / MARINUOTI PIEVAGRYBIAI

Porcijos

3

porcijos

INGREDIENTAI

  • Saliero šnicelis
  • Saliero šaknies  (apie 600 gr.)

  • 3 kiaušiniai

  • 250 gr. smulkios druskos

  • Panko džiūvėsėlių

  • Miltų

  • Aliejaus gruzdinimui

  • Grūstos bulvės su alyvuogėmis
  • 300 gr. bulvių (nuskustų, plautų)

  • 50 gr. žaliųjų alyvuogių be kauliukų

  • 40 gr. sviesto

  • Žiupsnis druskos

  • Spanguolių chimichurri
  • 1 česnako skiltelė

  • 20 gr. raudonojo svogūno

  • 10 gr. krapų

  • 10 gr. petražolių

  • 10 gr. laiškinio česnako

  • 30 gr. spanguolių

  • 60 gr. alyvuogių aliejaus

  • 20 gr. raudonojo vyno acto

  • 4 gr. šviežios čili paprikos

  • Žiupsnelis cukraus

  • Žiupsnelis druskos

  • Marinuoti pievagrybiai
  • 200 gr. pievagrybių

  • 65 gr. obuolių acto

  • 70 gr.cukraus

  • 90 gr. vandens

  • 2 gr. kmynų

  • Žiupsnelis druskos

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Saliero šnicelis
  • Nuplauname saliero šaknį ir ją nusausiname. Pasiruošiame druskos apvalkalą: dviejų kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių (pastaruosius būtinai išsaugojame). Baltymus lengvai suplakame šluotele, suberiame druską ir gerai išmaišome.
  • Į skardą su įtiestu kepimo popierimi dedame saliero šaknį ir ją gausiai padengiame druskos apvalkalu. Svarbu, kad neliktų nepadengtų tarpelių. Pašauname į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 1 val. 30 min.
  • Iškepusį salierą ištraukiame iš orkaitės ir buka peilio ašmenų dalimi nudaužiame sukietėjusį druskos apvalkalą. Leidžiame 15-20 minučių salierui atvėsti.
  • Porcionuojame: Iš saliero šaknies pjauname tris vienodo storio riekes. Nupjauname šaknies odą, arba apvaliu žiedu išspaudžiame norimo dydžio kepsnelius.
  • Paniruojame: Suplakame likusį kiaušinį su atskirtais dviem tryniais. Saliero pjaustinį apvoliojame miltuose, dedam į kiaušinio plakinį ir panardiname į panko džiūvėsėlius. Tuomet šnicelį grąžiname į kiaušinių plakinį ir dar kartą apvoliojame džiūvėsėliuose.
  • Įkaitiname puodą arba gilią keptuvę su aliejumi gruzdinimui. Kai aliejus įkais iki 170 C laipsnių, sudedame saliero šnicelius. Kepame apie 2 minutes kol gražiai apskrus. Nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  • Grūstos bulvės su alyvuogėmis
  • Bulves pilnai išverdame ir nusunkiame. Sudedame alyvuoges, sviestą ir žiupsnį druskos. Viską sugrūdame.
  • Spanguolių chimichurri
  • Visus ingredientus sudedame į elektrinį smulkintuvą ir susmulkiname. Jeigu neturite smulkintuvo, galite žoleles, spanguoles, česnaką ir čili sukapoti smulkiai peiliu ir dubenyje išmaišyti su likusiais ingredientais.
  • Marinuoti pievagrybiai
  • Visus ingredientus (išskyrus pievagrybius) sudedame į prikaistuvį ir užverdame. Tuomet nutraukiame nuo kaitros ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
  • Pievagrybius supjaustome plonomis riekelėmis. Juos suberiame į atvėsintą marinatą. Leidžiame pasimarinuoti kambario temperatūroje bent 15 minučių.
  • Patiekimas
  • Saliero šnicelį patiekiame su grūstomis bulvėmis bei marinuotais pievagrybiais. Pagardiname mėgstamomis žolelėmis. Šalia patiekiame spanguolių Chimichurri.
    Skanaus!

2 komentarai

  1. Labai skanus saliero šnicelis gavosi pagal jūsų receptuka, super !
    Dėkui

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*