KOPŪSTŲ BLYNELIAI / BBQ PADAŽAS / ŽOLELĖS / DUKKAH

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Lengvai pagaminama idėja pietums be mėsos – kopūstų blyneliai su naminiu BBQ padažu, žolelėmis bei rytietišku prieskonių mišiniu. Paprasta, bet begalo skanu!

Kopūstų blynelių tėvyne laikoma Japonija. Būtent ten toks patiekalas yra vadinamas Okonomiyaki, kas išvertus į lietuvių kalbą reikštų „pagamintai tai, kas tau patinka“. Būtent pavadinimas atspindi begalybes tokio tipo blynų variacijų. Nors šiuose blyneliuose praktiškai visuomet vyrauja kopūstai, tačiau net ir pačioje Japonijoje jie ruošiami pasitelkiant skirtingus papildomus ingredientus. Šalies regionuose į tešlą maišomos ne tik tarkuotos įvairios daržovės, bet ir mėsa ar jūrų gėrybės.


Na, o mes pristatome jums visiškai lengvą variantą be mėsos, kuris tikrai paprastai pagaminamas. O svarbiausia, šie blynai išties yra sotūs, tad puikiai tiks pietums ar net vakarienei.
 

Šį kartą Japonijos įkvėptą blynelį sumaišysime ne tik su amerikietišku naminiu BBQ padažu, bet ir su egiptietišku prieskonių mišiniu – Dukkah. Šis mišinys (arba kaip mes mieliau sakome pabarstukas) gali laisvai tapti jūsų nuolatos turimu ir cinkelį kiekvienam patiekalui suteikiančiu ingredientu. Traškus, kvapnus bei aromatingas! Puikiai tinka prie vegetariškų ir mėsos patiekalų. Taip pat Dukkah skonis gerai atsiskleidžia duonos gaminiuose – kepėme naminius beigelius su šiuo pabarstuku ir gavosi laaaabai gerai!
 

Keliaujam gaminti!

KOPŪSTŲ BLYNELIAI / BBQ PADAŽAS / ŽOLELĖS / DUKKAH

Porcijos

2

porcijos
Pagaminimo laikas

45

minutes

INGREDIENTAI

  • Kopūstų blynai
  • 500 gr. kopūsto

  • 2 kiaušiniai

  • 50 gr. miltų

  • Druskos

  • Dukkah
  • 50 gr. graikinių riešutų

  • 50 gr. migdolų

  • 5 gr. kalendros sėklų

  • 3 gr. kumino sėklų

  • 15 gr. juodųjų sezamo sėklų

  • Druskos

  • Patiekimui
  • BBQ padažo

  • Grietinės

  • Smulkiai kapotų žolelių

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Kopūstų blynai
  • Kopūstą susmulkiname, sudedame į dubenį. Įmušame kiaušinius, pagardiname druska.
  • Į kopūstų masę supilame miltus. Gerai išmaišome.
  • Suformuojame blynus. Tai padaryti galima rankomis arba kopūstų masę dedant į žiedą ir suspaudžiant. Vieno suformuoto blyno svoris – 200 gr.
  • Į įkaitintą keptuvę įpilame šlakelį aliejaus. Ant aukštos temperatūros iš abiejų pusių gerai apkepiname blynus. Tuomet juos ištraukiame iš keptuvės, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 13 minučių.
  • Dukkah
  • Visus ingredientus, išskyrus druską, apskrudiname sausoje keptuvėje. Kai švelniai paruduos, nuimame nuo kaitros atvėsiname ir vėliau sudedame į elektrinį smulkintuvą. Susmunkiname iki trupinių.
  • Į paruoštus trupinius dedame žiupsnį druskos. Išmaišome.
  • Patiekimas
  • Į lėkštę dedame kopūstų blynelį. Jį pagardiname BBQ padažu, grietine bei smulkiai kapotomis mėgstamomis žolelėmis. Ant viršaus pabarstome Dukkah prieskonių mišinio.
    Skanaus!

2 komentarai

  1. Esu didelė kopūstų gerbėja 😀 pamačius šį jūsų receptą ilgai varvinau seilę ir vis laukiau tinkamos progos pasigaminti. Ir pagaliau išbandyta!! Tik truputį koreagavau pagal savo mitybą – kiaušinius pakeičiau į linų sėmenų nuovirą, kuris puikiai sulipdė, o vietoje įprastų miltų dėjau moliūgų sėklų miltus, kurie davė labai gražią žalią spalvą 🙂
    Ačiū jums, kad dalinatės idėjomis! Jūs nuostabūs ❤️

    • Sveiki, Egle!
      Koks puikus atsiliepimas! Labai džiaugiamės, jog receptą pavyko įgyvendinti ir pagal savo mitybos ypatumus 🙂
      Skanaus jums!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*