SŪRIO UŽKANDIS / VOVERAITĖS / TRAŠKIOS DUONOS LAZDELĖS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Kiekvienas patiekalas gardus, jeigu jame yra daug sūrio! Todėl siūlome pasimėgauti voveraičių sezonu, vasaros vakarais su artimaisiais ir pasigaminti gardų sūrio užkandį su grybais bei traškiomis duonos lazdelėmis.

Džiaugiamės vasara bei dar besitęsiančiu voveraičių sezonu. O kol norisi jas išbandyti kitokiuose nei esame pratę gaminti patiekaluose, tol eksperimentuojam ir atrandam neįtikėtinai gardžius skonius. Vienas jų – šis sūrio užkandis. Gali pasirodyti, jog jis savo pavidalu yra panašus į sūrio fondiu, tačiau dėl skirtingos receptūros šie du patiekalai yra visiškai skirtingi. Kaip bebūtų, nuo to skonis nė kiek nenukenčia! Skystas, tįstantis sūris su voveraitėmis tikrai tobulas variantas, kai reikia sumeistrauti per mažiau nei pusvalandį gerą užkandėlę vakarėliui ar jaukiam šeimos pasisėdėjimui.


Porcijos užtenka 6 žmonėms, tad pasiruoškit skaniai praleisti laiką!

SŪRIO UŽKANDIS / VOVERAITĖS / TRAŠKIOS DUONOS LAZDELĖS

Porcijos

6

porcijos
Pagaminimo laikas

30

minutes

INGREDIENTAI

  • Sūrio užkandis su voveraitėmis
  • 250 gr. voveraičių

  • 100 gr. svogūno

  • 30 gr. sviesto

  • 5 gr. česnako

  • 80 gr. sauso balto vyno

  • 200 gr. ementalio sūrio

  • 200 gr. grietinėlės (36 proc.)

  • 125 gr. kreminio sūrio (Philadelphia)

  • 4 gr. kapoto šviežio čiobrelio

  • Druskos, pipirų

  • Traškios duonos lazdelės
  • 500 gr. kvietinės šviesios duonos

  • Alyvuogių aliejaus

  • Druskos

  • Džiovinto rozmarino

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Sūrio užkandis su voveraitėmis
  • Smulkiai supjaustome svogūną ir stambiai sukapojame česnaką.
  • Į keptuvę dedame sviestą ir įkaitiname. Tuomet sudedame smulkintą svogūną bei česnaką. Pakepiname kol švelniai apskrus. Sudedame nuvalytas voveraites. Kepiname ant aukštos kaitros apie 5-7 minutes.
  • Apkepusias voveraites su daržovėmis iš keptuvės perkeliame į atskirą indą. Saujelę voveraičių atidedame į šoną, pasilikdami jas užkandžio papuošimui. Likusius grybus su svogūnais sutriname rankiniu “blemderiu”. Užkandis gardesnis, kai juntami ne pilnai sutrinti voveraičių gababėliai.
  • Masę grąžiname į keptuvę ir užverdame. Tuomet supilame vyną ir sudedame čiobrelio šakeles. Kaitiname kol vynas nugaruoja. Tinkamai nugaravus vynui masė turi būti tiršta.
  • Tuomet supilame grietinėlę ir kreminį sūrį. Gerai išmaišome. Pakaitiname kol sūris ištirpsta ir masė užverda.
  • Sumažiname kaitrą iki žemos. Sudedame tarkuotą ementalio sūrį. Maišome tol, kol sūris išsilydys. Pagardiname čiobreliu ir keliomis apkepintomis voveraitėmis.
    Skanaus!
  • Tračkios duonos lazdelės
  • Duoną supjaustome 1-2 cm pločio juostelėmis.
  • Dedame duonos lazdeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstome jas alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir džiovintu rozmarinu.
  • Duonos lazdeles kepame iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių, arba kol taps traškios ir auksinės.

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*