ROMO – ŽALIŲJŲ CITRINŲ SIRUPE KARAMELIZUOTAS ANANASAS / LEDAI / KOKOSŲ TRUPINIAI

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Kokia vasara be gardaus deserto su ledais? O jeigu jie savo skoniu dar primena Karibų salas, tai apie ką mes kalbame – skubam gaminti ledus, su romo / žaliųjų citrinų sirupe karamelizuotais ananasais bei kokosų trupiniais!

Ojojoj kaip šis desertas patiks kokteilio Pina Colada gerbėjams! Tiesą sakant- tai nerealiai skanus saldėsis karštam vasaros savaitgaliui. Patiks tiek aplankyti užsukusiai draugei, tiek į pasimatymą susitikusiems dviems įsimylėjėliams.


Karamelizuotų ananasų sirupas. Šis sirupas yra gėris – jis ne tik gardus, bet kartu puikiai tiks karamelizuojant abrikosus, slyvas, persikus, nektarinus. Jeigu neturite šaldiklyje ledų, tačiau šaldytuve yra gabalėlis brie ar camamber, jums taip pat pasisekė! Karamelizuotas ananasas (ar kiti išvardinti vaisiai) puikiai dera su pakepintu pelėsiniu sūriu. 
Ananasą su romo sirupu kepėme ir kepsninėje – net giminės vyrai, nemėgstantys saldumynų, negalėjo sustoti valgyti!
 
 
Kokosų trupiniai. Iš šių trupinių gaunasi puikūs ir lengvai pagaminami kokosiniai macaroons sausainiai. Jeigu norite išsikepti ne trupinių, o sausainių, iš masės formuokite apie 3 centimetrų skersmens kamuoliukus, kepkite įkaitintoje 175 C laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.  Iškepusius sausainius pora minučių palaikykite kambario temperatūroje, tuomet jie pakietės ir bus lengviau nuimami nuo kepimo popieriaus. Laikykite sandariame inde, kad kepiniai negautų drėgmės.
Štai variantas, kaip vieną receptą panaudoti dviem būdais!
 

Tad ko laukiam? Gaminam!

ROME KARAMELIZUOTAS ANANASAS / LEDAI / KOKOSŲ TRUPINIAI

Porcijos

4

porcijos
Gaminimo laikas

30

minutes

IngredientAI

  • Kokosų trupiniai
  • 150 gr. kokosų drožlių

  • 115 gr. saldinto kondensuoto pieno

  • 1 kiaušinio baltymas

  • Žiupsnelis druskos

  • Karamelizuotas ananasas
  • 500 gr. ananaso

  • 100 gr. cukraus

  • 20 gr. vandens

  • 80 gr. tamsaus romo

  • 30 gr. žaliosios citrinos sulčių (maždaug 2 nedidelių žaliųjų citrinų sultys)

  • 1 žaliosios citrinos žievelės

  • Patiekimui
  • Grietininių vanilinių ledų

  • Karamelizuotų ananasų sirupo

Gaminimo instrukcijos

  • Kokosų trupiniai
  • Įkaitiname orkaitę iki 175 C laipsnių.
  • Kokosų drožles dubenyje sumaišome su kondensuotu pienu bei žiupsneliu druskos.
  • Atskirame dubenėlyje išplakame kiaušinio baltymą iki standžių putų.
  • Švelniai mediniu šaukštu arba silikonine mentele įmaišome baltymus į kokosų bei kondensuoto pieno masę.
  • Gautą masę dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Lengvai paskirstome, kad nebūtų storas ir vientisas sluoksnis. Kepame ant vidurinės orkaitės lentynos apie 10-13 min, nuolatos trupinius pamaišydami. Kokosų trupiniai turi būti švelniai apskrudę.
  • Iškepusius trupinius atvėsiname bei laikome sandariai uždaromame inde, jog neprarastų traškesio.
  • Karamelizuotas ananasas
  • Apdorojame ananasą – nupjauname žievelę bei šerdį. Supjaustome 2-3 centimetrų gabalėliais.
  • Prikaistuvyje ant vidurinės kaitros kaitiname cukrų su vandeniu, kol cukrus ištirps. Išvirusiam sirupui leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Į sirupą įtarkuojame žaliosios citrinos žievelę. Tuomet supilame romą, žaliųjų citrinų sultis. Gerai išmaišome.
  • Į keptuvę pilame apie 50 gr. pagaminto sirupo. Užverdame. Sudedame ananaso gabalėlius. Trokškiname ant vidutinės kaitros apie 3-4 minutes, nuolatos anasanus šaukštu užliedami sirupu.
  • Į dubenėlius dedame grietininius ledus, karamelizuotus ananasus. Viską apibarstome kokosų trupiniais. Desertą lengvai apšlakstome sirupu, kuriame troškinosi ananasai.
    Skanaus!

PASTABOS:

  • Karamelizuotų ananasų sirupas puikiai tinka abrikosų, persikų bei slyvų glazūravimui.
  • Pagamintas romo bei žaliųjų citrinų sirupas gali stovėti šaldytuve, sandariame indelyje, apie mėnesį.

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*