Nevalia praleisti pusryčių, ypač jeigu jie maistingi ir gardūs! Lėtam savaitgalio (ir ne tik) ryto laikui paskaninti siūlome pasigaminti skrebutį su omletu, fetos sūriu ir gausybe mėtinių pomidoriukų.
Šis pusryčių variantas vienas dažniausių mūsų namuose – ir maistingas, ir nestokoja daržovių. Atradę šį skrebutį kurį laiką nieko kito ir nevalgėme – buvo taip gardu, kad tokius pusryčius norėjome kartoti rytas iš ryto!
Svarbu nepamiršti, kad dididelė pavykusio skonio paslaptis – gardūs pomidoriukai. Tad apsipirkinėdami atkreipkite dėmesį, kad pasirinkti ingredientai nebūtų rūgštūs ar pilnai neišnokę. Vasaros sezonui atėjus įsitikinsite kaip puikiai šis skrebutis atrodo naudojant įvairiaspalvius pomidorus!
Labai lengvai pagaminami, subalansuoti ir be galo gardūs pusryčiai jūsų verdiktui!
OMLETAS / SKREBUTIS / MARINUOTI POMIDORAI / FETA
2
porcijos30
minutesIngredientai:
- Omletas:
4 vidutinio dydžio kiaušiniai
2 riekės ciabatta duonos (ar kitos jūsų mėgstamos)
2 gr. džiovinto peletrūno
Žiupsnis druskos ir maltų juodųjų pipirų
25 gr. sviesto
Mėgstamų daigų ar žolelių patiekimui
Fetos sūrio
- Marinuoti pomidorai
140 gr. vyšninių pomidoriukų
40 gr. ridikėlių
2 gr. cukraus
15 gr. alyvuogių aliejaus
2 gr. šviežių mėtos lapelių
8 gr. balzamiko acto
Žiupsnelis druskos, pipirų
GAMINIMO INSTRUKCIJOS:
- Omletas
- Dubenyje rankine šluotele suplakame kiaušinius, druską, pipirus ir džiovintą peletrūną.
- Į keptuvę pilame sviestą, kaitiname ant vidutinės – žemos kaitros. Kai sviestas ištirpsta supilame kiaušinių masę.
! Šiam omletui reikalingas lėtas kepimas ant žemos kaitros. - Kiaušinienę kas keliolika sekundžių pamaišome silikonine mentele. Kepame iki norimos konsistencijos, tačiau atminkite, jog puikiai iškepus kiaušinienė turi būti dar šiek tiek kreminė, vientisos šviesios spalvos, neapskrudusi.
- Sausoje keptuvėje / grilyje ar orkaitėje pakepiname duoną. Ant jos dedame kiaušinienę, marinuotus pomidorus, fetos sūrio gabalėlius ir mėgstamus daigus.
Skanaus! - Marinuoti pomidorai
- Pomidorus supjaustome ketvirčiais, o ridikėlius smulkiname į 6-8 dalis. Sukapojame mėtos lapelius.
- Į dubenį dedame smulkintus pomidorus, ridikėlius, mėtas. Supilame aliejų, balzamiko actą ir cukrų. Gerai išmaišome. Pagardiname pipirais ir druska.
- Paliekame marinuotis kambario temperatūroje 10-15 minučių kol kepa omletas.