HALLOUMI / SALOTOS / MANGO IR KRIAUŠIŲ ČATNIS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Vasara – tai laikas, kai salotas valgo net tie, kurie įprastai jų vengia. Esame jau ne kartą minėję, jog nė vienas patiekalas negali būti ingredientų, skonio bei spalvų atžvilgiu toks skirtingas kaip salotos. Šį kartą jūsų dėmesiui- vasariškos, saldžiai sūrios Halloumi salotos su naminiu mango ir kriaušių čatniu!

Be lengvumo ir įvairovės dar vienas salotų pranašumas yra tas, jog jos yra pakankamai greitai pagaminamos. Žinoma, yra receptų, kur ir prie jų reikia nemažai laiko prastoviniuoti virtuvėje, tačiau šias Halloumi sūrio salotas pasigaminsite vos per pusvalandį. Be viso to, pabandę jas pasiruošti, išmoksite ir naminio čatnio pagrindus, kuriuos galėsite pritaikyti ir kitokiems vaisiams!
 

Tiesą sakant, mūsų šeimoje saldesni patiekalai dažniausiai yra paliekami vėlyviesiems pusryčiams, tačiau šias salotas gaminome vakarienei, kuri tapo ypatinga ir neapsakomai gardi!
Todėl tikriausiai nesuklysim teigdami, jog net tie, kurie prisibijo saldu – sūru kontrasto savo lėkštėje, šiuo patiekalu nusivilti neturėtų.

Halloumi sūris. Šis sūris yra tikras Kipro nacionalinis kulinarijos paveldas, kuris gaminamas iš avių ir ožkų pieno. Tikriausiai tai sužinojus nenuostabu, kodėl prekybos centruose šio sūrio kaina yra pakankamai aukšta. Sūris laikomas savo sūryme ir dėl mažo lydymosi indekso yra vienas tų pieno gaminių, kurie idealiausiai tinka kepimui ant grotelių. Halloumi skonis neabejotinai yra vertas dėmesio. Netgi, iš didelio srauto paskutiniu metu pasirodžiusių receptų su šiuo sūriu, galima teigti, jog šią vasarą jis laikosi maisto tendencijų viršūnese.
 
 
Čatnis. Ko daryti nereikėtų, tai lyginti čatnio su uogiene ar užtepėlėmis. Šis pagardas yra dar vienas Indijos virtuvės perlas, užkariavęs daugelį pasaulio virtuvių. Tradiciškai čatnis yra gaminamas iš vaisių, cukraus ir svogūnų, o dažniausiai, dėl sūru – saldu skonio kombinacijos yra valgomas būtent su sūriu.
 
 
Daigai. Neutralesnio skonio žirnių ar saulėgrąžų mikrodaigai puikiai tiks ne tik salotoms pagardinti, bet ir ženkliai praturtins patiekalo maistinę vertę. Tikriausiai nereikia minėti apie visą puokštę mineralų bei vitaminų, kuri slepiasi po dailiais daigeliais. Pastarųjų stengiamės nepirkti, o užsiauginti namuose, vazonėlyje ant palangės. Jie nėra lepūs, tad tai daryti galite ištisus metus. Augindami savo daigus ne tik sutaupysite, bet ir galėsite sunaudoti palaipsniui, neskubėdami, nes augdami žemėje jie tikrai taip greitai nesuges kaip kad pirkti plastikiniuose indeliuose. Tiesa, su patiekalų puošimu daigais vertėtų nepersistengti – ši tendencija vis greičiau nyksta, užleisdama vietą natūralumui bei minimalizmui lėkštėje. Naudokite daugiau mikrodaigų dėl jų maistinių savybių, ne dėl dekoro!

HALLOUMI / SALOTOS / MANGO IR KRIAUŠIŲ ČATNIS

Porcijos

2

porcijos
Gaminimo laikas

30

minutes

INGREDIENTAI

  • Mango – kriaušių čatnis
  • 200 gr. prinokusio mango vaisiaus

  • 100 gr. kriaušių

  • 100 gr. balto saldžiojo svogūno

  • 35 gr. cukraus

  • 15 gr. obuolių acto

  • 15 gr. sviesto

  • 20 gr. Imbiero

  • Šlakelis aliejaus

  • Žiupsnelis druskos

  • Žiupsnelis Garam Masala prieskonių mišinio

  • Salotų užpilas
  • 60 gr. žaliųjų citrinų sulčių

  • 30 gr. medaus

  • 20 gr. alyvuogių aliejaus

  • 6 gr. šviežių kalendros lapelių

  • 6 gr. šviežių mėtos lapelių

  • 2 gr. druskos

  • Marinuoti agurkėliai
  • 150 gr. agurko

  • 40 gr. salotų užpilo

  • Salotų pateikimas
  • Įvairių salotų lapų

  • Halloumi sūrio (pakuotės)

  • Paruoštų marinuotų agurkėlių

  • Salotų užpilo

  • Mango – kriaušių čatnio

  • Lengvai skrudintų žemės riešutų

  • Saulėgrąžų arba žirnių daigų

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Mango – kriaušių čatnis
  • Supjaustome svogūną smulkiais kubeliais, nulupame ir smulkiai sukapojame imbierą. Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir labai lengvai pakepiname ant žemos kaitros svogūną su imbieru, kad nespėtų apskrusti.
  • Mango vaisių ir kriaušę supjaustome 1 cm gabalėliais.
  • Į keptuvę su apkepamu svogūnu ir imbieru dedame sviestą. Kai šis ištirpsta sudedame pjaustytus vaisius.Padidiname kaitrą iki vidutinės ir kepame apie 2 minutes.
  • Supilame cukrų ir obuolių actą. Išmaišome. Pagardiname žiupsneliu druskos ir Garam Masala prieskoniais. Troškiname visą čatnio masę tol, kol kriaušės “susileidžia”, o mango vaisius paminkštėja (apie 10 -15 min).
  • Salotų užpilas
  • Smulkiai sukapojame žoleles.
  • Į dubenį su žolelėmis sudedame druską, medų, supilame žaliųjų citrinų sultis bei alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišome.
  • Marinuoti agurkėliai
  • Agurką išilgai pjauname per pusę ir su šaukštu išimame sėklas. Tai padarę supjaustome griežinėliais bei sudedame į dubenėlį.
  • Ant agurkų pilame 40 gr. salotų užpilo ir paliekame kambario temperatūroje marinuotis apie 15 minučių arba tol, kol pasigaminsime čatnį.
  • Salotų pateikimas
  • Žemės riešutus sukapojame stambiais gabalėliais ir pakepiname sausoje keptuvėje, kad šiek tiek apskrustų.
  • Supjaustome Halloumi sūrį 1 centimtro storio riekelėmis ir pakepimane ant grill keptuvės arba lauko kepsninės grotelių. Kepame tol, kol sūris suminkštėja ir apskrunda.
  • Į dubenį dedame salotų lapus, daigus, marinuotus agurkėlius, pakepintą Halloumi sūrį ir čatnį. Labai lengvai salotas apšlakstome užpilu ir pagardiname skrudintais žemės riešutais.
    Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*