CITRUSINĖ LAŠIŠA / JOGURTO KREMAS / NAMINĖ BEMIELĖ DUONELĖ

Kartais nieko daugiau ir nereikia – ant stalo užtenka taurės gėrimo bei didelės lėkštės gardaus užkandžio su naminėmis duonelėmis, kad artimųjų būryje būtų džiugu ragauti, bendrauti, dalintis. 

Būtent su tokiu receptu grįžtame į savo tinklaraštį po… beveik metų (?). Studijos atidarymas išplėšė iš mūsų laisvą laiką ir tai, ką tikrai mėgome daryti bei nuo ko viskas prasidėjo – receptų kūrimą tinklaraščiui. Todėl šiemet pasakėme gana ir susidėliojome savaitės darbų planą tokį, kad galėtume ir vėl skirti savo idėjas Jums. Tad nusiteikite šiemet sulaukti daugiau naujų receptų! 

Kodėl toks patiekalo pasirinkimas? Pasaulyje valgymas pamažu vėl grįžta į savo prigimtinę paskirtį ne tik pamaitinti, bet ir sujungti žmones. Restoranai pamažu atsisako degustacinių meniu ir linksta prie tokio vakarienės koncepto, kuomet prie vieno stalo susėdę asmenys maistu dalinasi. Visa tai tik patvirtina, jog esame pasiilgę ne tik bendravimo, bet ir gilesnio ryšio su artimaisiais bei draugais. Šį ryšį vienos lėkštės maistas padeda sustiprinti ar atrasti dažnai mums to net nesuvokiant. Todėl, artėjant Velykoms ir šiltam pavasariui, išsitraukime didelius serviravimo indus iš spintelių bei pasiruoškime maisto bei emocijų sezonui.

Neišsigąskite ingredientų sąrašo! Visas pirkinių krepšelis ir gamybos eiga yra paprasta kaip 2 x 2, tačiau tikimės, jog atrasite gaivių, vasariškų ir naujų skonių, kuriuos pritaikysite savo jaukiems pasmaguriavimams.

Lašišos kepimui visuomet siūlome naudotis maistiniu termometru su zondu. Taip nusistatydami temperatūrą nepražiopsosite ir neperkepsite lašišos, o išlaikysite jos pačią sultingiausią tekstūrą.

Kol žuvis lėtai „šildosi“ orkaitėje, visiškai bus nesunku pasiruošti pankolio salotas, užsiminkyti ir išsikepti duoneles bei užsimaišyti jogurto kremą vos iš keturių ingredientų. 

Kaip ir minėjome anksčiau, viskas paprasta, bet labai skanu! O dabar keliaukime žemyn, detalaus receptor link.

xxx

CITRUSINĖ LAŠIŠA / JOGURTO KREMAS / NAMINĖ BEMIELĖ DUONELĖ

Porcijos

4

porcijos
Gaminimo laikas

50

minutes

INGREDIENTAI

  • Citrusinė lašiša
  • 400 gr. lašišos filė

  • Pusės apelsino žievelės

  • Pusės žaliosios citrinos žievelės

  • 20 gr. alyvuogių aliejaus

  • Druskos, pipirų

  • Pankolio salotos
  • 25 gr. pankolio

  • 15 gr. šalotinio svogūno

  • Pusės apelsino žievelės

  • Pusės žaliosios citrinos žievelės

  • Šlakelis žaliosios citrinos sulčių

  • 5 gr. čili pipiro

  • Druskos

  • Jogurto kremas
  • 220 gr. graikiško jogurto

  • 100 gr. agurko

  • Druskos, pipirų

  • Naminė bemielė duonelė
  • 200 gr. self rising miltų

  • 180 gr. graikiško jogurto

  • Geras žiupsnis druskos

  • Žiupsnelis čili dribsnių

  • Žiupsnelis džiovintos kalendros

  • Žiupsnelis pankolio sėklų

  • Sviesto aptepimui

  • Patiekimui:
  • Mėgstamų ikrų

  • Krapų šakelių

  • Aktinidijų (nebūtina)

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Citrusinė lašiša
  • Lašišą nuplauname po šaltu vandeniu ir gerai popieriniu rankšluosčiu nusausiname.
  • Ant nuplautos lašišos filė užtarkuojame pusę apelsino ir pusę žaliosios citrinos žievelių. Apibarstome druska bei pipirais ir apšlakstome alyvuogių aliejumi. Tokiu prieskonių mišiniu ištriname žuvį.
  • Dedame lašišą į skardą su kepimo popieriumi. Kepame iki 85 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių arba tol, kol žuvies vidinė temperatūra pasieks 45 C laipsnius. Mes visuomet rekomenduojame kepti su maistiniu termometru, atsižvelgdami į tai, kad kiekvienų namų buitinė įranga yra skirtinga.
  • Pankolio salotos
  • Pankolį nuplauname ir nusausiname. Supjaustome ypač plonais šiaudeliais.
  • Plonais šiaudeliais supjaustome ir šalotinį svogūną. Plaustome po vieną svogūno sluoksnį, kad būtų lengviau.
  • Smulkiai sukapojame čili pipirą. Visas daržoves sudedame į bendrą dubenį.
  • Į dubenį su daržovėmis sudedame pusės apelsino ir pusės žaliosios citrinos nutarkuotas žieveles. Įspaudžiame šlakelį žaliosios citrinos sulčių ir pagardiname druska.
  • Jogurto kremas
  • Agurką pjauname pusiau išilgai ir šaukšteliu išimame jo sėklas. Tuomet daržovę supjaustome nedideliais kubeliais.
  • Sudedame pjaustytą agurką į dubenį su graikišku jogurtu.
  • Smulkiai sukapojame krapus. Juos taip pat sudedame į dubenį. Pagardiname geru žiupsniu druskos pagal skonį ir išmaišome.
  • Naminės bemielės duonelės
  • Dubenyje sumaišome self rising miltus ir prieskonius. Tuomet sudedame graikišką jogurtą ir gerai tešlą išminkome, jog ji taptų tolygi ir elastinga. Jeigu reikia, minkydami vis negausiai apibarstome miltais.
  • Pasiruošę tešlos kamuoliuką, daliname jį į keturias lygias dalis. Iš kiekvieno gauto tešlos gabaliuko suformuojame lengvą kamuoliuką ir ant miltuoto stalviršio rankomis suformuojame apie 10 centimetrų dydžio “blyną”.
  • Duoneles kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant vidutinės kaitros. Kai viena duonelės pusė gražiai apskrunda, apverčiame ir apkepiname kitą pusę.
  • Iškepusias duoneles lengvai aptepame lydytu sviestu.
  • Patiekimas
  • Į didelę gilią lėkštę dedame jogurto ir agurkų kremą, o ant viršaus dėliojame iškepusios citrusinės lašišos plėšytus gabaliukus be odos.
  • Ant lašišos talpiname pankolio salotas. Jas pagardiname apelsino skiltelėmis, mėgstamais ikrais ir (ar) aktinidijų puselėmis. Papuošiame šviežių krapų viršūnėlėmis.
  • Šalia lašišos patiekiame namines duoneles ir ragaujame. Skanaus!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*