CITRININIAI TORTELLINI / RIKOTA / ŠALAVIJŲ SVIESTAS / KEDRINĖS PINIJOS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Naminiai tortellini su rikotos bei parmezano įdaru yra tiesiog kažkas nuostabaus! Mėgstantys gaminti patiekalus nuo nulio tikrai nenusivils – Italijos dvasia virtuvėje garantuota. Viva la pasta!

Daugumą pastos receptų po kiekvienos kelionės į Italiją parsivežam kaip nerašytą, mintyse saugojamą lobį. Nors per penkis kartu nugyventus metus  neskubėdami aplankėm 9 šalis, į vieną iš jų, Italiją, grįžome net tris kartus. Kiekvieną kelionę leidome vis naujame regione, ragavome vis naujus patiekalus, kurių skonius parsigabenom namo, skubėdami virtuvėje atgaminti tai, kas paliko neišdildomą įspūdį. Ir žinot ką? Dėl Italijos virtuvės genialumo bei paprastumo, visus pastos receptus pavyko kuo puikiausiai atkurti!
 

Šis tortellini su rikota receptas yra mūsų sujungta kelių skirtingų skonių bei prisiminimų kombinacija, kuri yra per laiką patvirtinta bei ne kartą gaminta mūsų namuose. Patiekalo skonis švelnus, tačiau primenantis tai, dėl ko tiek daug žmonių myli Italiją bei nori vėl ir vėl ten sugrįžti. Nėra nė menkiausios abejonės, jog ten sugrįšime ir mes.
 

Kalbant apie Italiją, jos įdomumus bei pastą, turėtume paminėti, jog pasaulyje yra užregistruotos 310 skirtingos pastos formos, ir net virš 1300 skirtingų jų pavadinimų. Kaip taip yra? Pasirodo Italijoje pastos formos kiekvienam regione turi savo nuo seno “prilipusį” vardą. Tai dar kartą įrodo, jog jų visų išmokti tiesiog neįmanoma, tačiau pagrindines atskirti tikrai galima!
Štai mūsų sudaryta pagrindinių pastos formų lentelė, kuri padės tiems, kurie painiojasi, bet norėtų po ranka turėti greitą “špargalkę” prireikus (net neabejoju, jog ji mums patiems bus labai reikalinga besilankant Italų restoranuose).

Jeigu mėgstate “žaisti” su pastos tešlos galimybėmis, tortellini minkymas bus labai smagi pramoga visai šeimai. Ypač kai taip lengvai gaunasi be galo miela gaminio forma!
Teko matyti nemažai receptų, kuriuose tortellini gaminami iš apskritimo, tačiau siekiant pilnai išnaudoti pastos tešlą bei “privynioti” kuo daugiau tortellini, geriausia tešlos lakštus pjaustyti 5 centimetrų kraštinės ilgio kvadratėliais.

CITRININIAI TORTELLINI / RIKOTA / ŠALAVIJŲ SVIESTAS / KEDRINĖS PINIJOS

Porcijos

34

tortellini
Gaminimo laikas

1

hour 

30

minutes

IngredientAI

  • Tortellini su rikota bei parmezanu
  • 2 kiaušiniai

  • 200 gr. itališkų 00 malimo miltų

  • 2 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 citrinos žievelė

  • 20 gr. parmezano

  • 230 gr. rikotos sūrio

  • Druskos, pipirų

  • Šalavijų sviesto padažas
  • 60 gr. sviesto

  • 8 gr. cukraus

  • 2 šakeles šalavijo

  • Žiupsnelis druskos, pipirų

  • 8 gr. citrinos sulčių

  • Patiekimui
  • Saujelė pakepintų kedrinių pinijų

  • 20 gr. smulkiai tarkuoto parmezano

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Tortellini su rikota bei parmezanu
  • Paruošiame pastos tešlą: indelyje šluotele suplakame kiaušinius, alyvuogių aliejų, druską bei citrinos žieveles. Ant stalviršlio pilame miltus, jų viduryje padarome įdubimą, į kurį supilame kaušinio masę. Ingredientus rankomis maišome tol, kol tešla taps vientisa. Tuomet stipriai kočiojame apie 5-8 minutes. Svarbu, jog pastos tešla būtų vientisa, o visi ingredientai puikiai susimaišę. Paruoštą tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą valandai atvėsti ir suminkštėti.
  • Smulkiai sutarkuojame kietąjį sūrį. Dubenyje jį sumaišome su rikota. Pagardiname druska bei pipirais pagal skonį.
  • Praėjus valandai, iš šaldytuvo traukiame tešlą, dedame ant miltuoto stalviršio, daliname į 2-3 vienodas dalis (dėl patogumo) ir pastos mašinėle iškočiojame plonus vientisus lakštus.
  • Formuojame tortellini: pastos lakštus peiliu pjaustome į 5×5 centimetrų kvadratėlius. Ant kiekvieno gabalėlio dedame truputį rikotos ir parmezano įdaro.
  • Pirštu dvi, esančias viena kitos, tešlos kvadratėlio kraštines patepame vandeniu ir sulenkiame per įstrižainę. Turi gautis trikampis su rikotos įdaru. Viršuje esantį kampą nulenkiame į nugarinę pusę, o šonus sulenkiame priekyje – vienas ant kito. Kad šonai sėkmingai ir stipriai suliptų, galite juos taip pat patepti vandeniu. (Pilną formavimą žiūrėti įrašo nuotraukose)
  • Užkaičiame puodą su vandeniu. Dedame žiupsnį druskos. Vandeniui užvirus sudedame pusę pagamintų tortellini. Verdame apie 3-4 minutes.
  • Patiekiame su šalavijo sviestu, kepintomis kedrinėmis pinijomis bei smulkintu parmezanu.
    Skanaus!
  • Šalavijų sviesto padažas
  • Į prikaistuvį sudedame sviestą bei cukrų. Kaitinam ant vidutinės kaitros kas kartą pamaišydami, kol sviestas išsilydys ir cukrus ištirps.
  • Sudedame šalavijo šakeles bei supilame citrino sultis. Truputį pakaitinam. Pagardinam druska ir pipirais.
  • Nuėmę prikaistuvį su šlavijų sviesto padažu nuo kaitros, leidžiame dar kelias minutes padažui “pailsėti” prieš patiekiant.

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*