MEKSIKIETIŠKAS VAKARĖLIS NAMUOSE: NACHOS / JAUTIENOS TROŠKINYS / GVAKAMOLĖ

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Vakaras besimėgaujant meksikietišku maistu yra kažkas VAU! Nachos su jautienos troškiniu, gvakamole bei pomidorų salsa nepaliks abejingų, o Meksikos įkvėpti skoniai puikiai tik tiek jaukiam šeimos pasisėdėjimui, tiek linksmam draugų vakarėliui.

Paskutiniu metu meksikietiška virtuvė palengva stumia Azijos skonius iš gatvės maisto tendencijų viršūnių. Ir visai nereikia tuo stebėtis – šios virtuvės patiekalai neapsieina be gardžių kukurūzų paplotėlių, aštraus čili skonio bei daugybės daržovių.
 

Verta paminėti, jog skirtinguose Meksikos regionuose nachos taip pat yra ruošiami skirtingai. Pats tradiciškiausias variantas yra su jelapeno pipirais bei sūriu. Tačiau mes paruošėm taip pat vieną populiariausių nachos variacijų su jautienos troškiniu, pomidorų salsa bei gvakamole. Prie visko patiekiame grietinės bei šviežios kalendros. Tiesios pirštus apsilaižyti galima!
Daugumoje meksikietiškos virtuvės restoranų, nachos yra laikomi ne pagrindiniu patiekalu, bet užkandžiu. Tačiau čia galime ginčytis – pabandykite pasigaminti ir tik užkąsti – visko paragavus nebeįmanoma sustoti!
 

Mūsų namuose Meksikos skoniai atsiranda vis dažniau: nachos, kesadilijos, tacos, pitos yra tikrai dažnas vakarienės pasirinkimas dėl maisto lengvumo ir gausių priedų iš daržovių ar salotų. Ironiška, tačiau pilnai šią virtuvę atradom per medaus mėnesį Balyje – ten aplankytas meksikietiško maisto restoranas paliko tokį įspūdį, kad iki šiol prisiminę maisto gardumą varvinam seiles. Ech, kad būtų taip paprasta ten sugrįžti!
Neslėpsim ir fakto, jog aštrus maistas tikrai yra mūsų silpnybė. Tad kodėl nepabandžius ir jums savo namuose susikurti tikros meksikietiškos fiestos? Tikrai paprasta ir lengva, o patiks visiems!

MEKSIKIETIŠKAS VAKARĖLIS NAMUOSE: NACHOS / JAUTIENOS TROŠKINYS / GVAKAMOLĖ

Porcijos

4

porcijos
Pagaminimo laikas

40

minutes

IngredientAI

  • Jautienos troškinys
  • 400 gr. maltos jautienos

  • 80 gr. svogūno

  • 12 gr. česnako

  • 400 gr. konservuotų smulkintų pomidorų

  • 15 gr. aliejaus

  • 20 gr. saliero stiebo

  • 140 gr. konservuotų kukurūzų

  • 3 gr. malto imbiero

  • 2 gr. rūkytos paprikos prieskonių

  • 3 gr. kumino

  • 3 gr. cukraus

  • 60 gr. tarkuoto fermentinio sūrio

  • 3 gr. maltos kalendros

  • 6 gr. druskos

  • 3 gr. pipirų

  • Žiupsnelis čili dribsnių

  • Gvakamolė
  • 200 gr. avokadų

  • 15 gr. alyvuogių aliejaus

  • 6 gr. cukraus

  • 2 gr. druskos

  • 5 gr. citrinos sulčių

  • Pomidorų salsa
  • 60 gr. balto saldžiojo svogūno

  • 130 gr. slyvinių pomidorų

  • 6 gr. žaliųjų citrinų sulčių

  • 8 gr. alyvuogių aliejaus

  • 10 gr. šviežios kalendros

  • 2 gr. šviežio čili pipiro

  • Žiupnelio druskos

  • Pipirų

  • Patiekimui
  • Nachos kukurūzų traškučių

  • Grietinės

  • Šviežios kalendros lapelių

Gaminimo instrukcijos

  • Jautienos troškinys
  • Į keptuvę supilame aliejų ir ją įkaitiname. Sudedame maltą jautieną. Apkepiname mėsą ant aukštos temperatūros pora kartų pamaišydami, kad apskrustų.
  • Apkepusią jautieną sudedame į dubenėlį.
  • Susmulkiname svogūną, česnaką ir saliero stiebą. Daržoves lengvai apkepiname ant vidutinės kaitros. Tuomet į keptuvę grąžiname jautieną.
  • Į daržovių ir mėsos mišinį sudedame druską ir visus prieskonius. Galiausiai supilame konservuotus smulkintus pomidorus, šlakelį vandens bei viską gerai išmaišome. Troškiname ant vidutinės kaitros apie 10-15 minučių.
  • Į išsitroškinusią jautieną dedame konservuotus kukurūzus. Nuėmę keptuvę nuo kaitros sudedame sūrį, išmaišome.
  • Patiekiame su gvakamole, pomidorų salsa, kukurūzų traškučiais, šviežia kalendra bei grietine.
    Skanaus!
  • Gvakamolė
  • Į smulkintuvą sudedame visus ingredientus ir smulkiname iki vientisos konsistencijos.
  • Pomidorų salsa
  • Supjaustome svogūną smulkiais kubeliais. Iš pomidorų išpjauname sėklas ir juos taip pat, kaip ir svogūnus, susmulkinam kuo mažesniais gabalėliais. Sukapojame kalendrą.
  • Į dubenį su susmulkintomis daržovėmis bei žolelėmis, supilame žaliųjų citrinų sultis. Pagardiname druska ir pipirais. Gerai išmaišome.

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*