SVIESTINIAI SAUSAINIAI SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Sausainiai su šokolado gabaliukais visuomet gelbsti, jeigu norisi kažko saldaus ir pakankamai greitai. Nors teks palaukti valandą kol tešla pailsės šaldytuve, bet po pirmo kąsnio suprasite, kad pakentėti tikrai buvo verta!

Pirmąjį sausainį su šokolado gabaliukais sukūrė Amerikiečių sefė Ruth Graves Wakefield. Tuo metu ji buvo Masačusetso valstijoje esančio Toll House Inn restorano savininkė. 
Dažnai rašytiniuose šaltiniuose yra klaidingai teigiama, kad Ruth sausainį atrado visai netyčia, juk tokia aklos sėkmės istorija atrodytų patrauklesnė daugumai skaitytojų, tiesa? Iš tikrųjų sausainių su šokolado gabaliukais receptą Ruth sukūrė sąmoningai, norėdama Toll House Inn restorane tiekiamiems riešutų sausainiams pridėti, anot jos, trūkstamą “cinkelį”.  Pridėjusi į sausainių tešlą Nestle pieniško šokolado gabaliukų Ruth negalėjo net numanyti kaip greitai pasikeis jos gyvenimas. Pardavus receptą kompanijai Nestle, amerikietė buvo visą gyvenimą aprūpinta neribotais šokolado ištekliais!


Mūsų siūlomi sausainiai nėra identiškos Nestle kepinių receptūros, bet gaminami jau metai iš metų ir tokie skanūs, kad, vos iškepus, žaibiškai būna suvalgyti!
Pasigaminti ilgai netruksite, tačiau labai gardžiai sukramsnosite prie arbatos / kavos puodelio arba stiklinės pieno.

SVIESTINIAI SAUSAINIAI SU ŠOKOLADO GABALIUKAIS

Porcijos

8

dideli sausainiai
Pagaminimo laikas

1

hour 

20

minutes

IngredientAI

  • 100 gr. tamsaus šokolado

  • 75 gr. rudojo cukraus

  • 75 gr. cukraus

  • 280 gr. miltų

  • 150 gr. šalto sviesto

  • 8 gr. kepimo miltelių

  • 1 kiaušinis

  • 2 gr. druskos

Gaminimo instrukcija

  • Dubenyje sumaišome visus birius produktus: miltus, druską, kepimo miltelius, baltą ir rudąjį cukrus. Tuomet sudedame kiaušinį. Kelias minutes pamaišę galiausiai sudedame sviestą.
  • Pačioje maišymo pabaigoje į tešlą supilame kapotą šokoladą ir išmaišome. Jeigu matote, kad masė sunkiai rišasi, galite įpilti šaukštą ar du vandens.
  • Ledų šaukštu ar rankomis formuojame aštuonis tešlos kamuoliukus. Vieno svoris – apie 90 gramų.
  • Kamuoliukus dedame valanai atvėsti į šaldytuvą.
  • Atvėsusius kamuoliukus sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, lengvai delnu juos suspaudžiame.
  • Kepam 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija 15-18 minučių.
    Skanaus!

One Comment

  1. Nuostabus receptas, pagal kurį kepu jau n kartų, vyro mėgstamiausi 🙂 tik eiliškumą šiek tiek kitokį darau, bet esmė ta pati 🙂

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*