BURRATA / KARAMELIZUOTI VAISIAI / GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ PESTO

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Varginant vasaros karščiams norisi pavalgyti lengvai ir gardžiai nestoviniuojant prie ilgai garuojančių puodų. O kas jau kas, bet sotus užkandis su buratos sūris visuomet gelbėja ir niekada nenuvilia. Šį kartą mūsų tinklaraštyje nesudėtingai bei greitai paruošiamas patiekalas, kuris pasitarnaus tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas karštojo sezono metu.

Virėjai, kurie nemėgsta gaminti maisto – taip galima apibūdinti mus atėjus alinantiems vasaros karščiams. Namuose ieškome kuo paprastesnių, lengvesnių bet subalansuotų maisto idėjų. Viena jų norime pasidalinti su jumis, tinklaraščio skaitytojais.
Karamelizotos balzaminiame acte vynuogės paskutiniu metu yra gan populiarus kulinarinis triukas, kuris iš tikrųjų pasiteisina. Taip ruošiamos vynuogės tampa cinkeliu – nuo užkandžių, iki salotų ar netgi žuvies patiekalų.
Netikite? Pabandykite!

BURATA, KAULAVAISIAI IR GĖRIMAI

Tokie sūrio užkandžiai su karamelizuotais vaisiais puikiai dera su:

- Putojančiais vynais kaip Prosecco (Italija) ar Moscato d’Asti (Italija)
- Gaiviais neįpareigojančiais vynais kaip Pinot grigio (Italija)
- Šalta vasariška namine sangria, kurios puikų receptą rasite čia.

BURRATA / KARAMELIZUOTOS VYNUOGĖS / GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ PESTO

Porcijos

2

porcijos (užkandžiui)
Pagaminimo laikas

25

minutes

INGREDIENTAI

  • Karamelizuoti vaisiai
  • 2 slyvų (ar kitų mėgstamų kaulavaisių)

  • Didesnės saujos besėklių vynuogių be šakelių ( žalių arba raudonų)

  • 15 gr. balzaminio acto

  • 20 gr. klevų sirupo

  • 25 gr. vandens

  • 10 gr. alyvuogių aliejaus

  • Druskos

  • Graikinių riešutų pesto
  • 10 gr. baziliko lapelių

  • 5 gr. graikinių riešutų

  • 5 gr. kietojo tarkuoto sūrio

  • 20 gr. alyvuogių aliejaus

  • Šlakelio citrinos sulčių

  • Druskos

  • Patiekimui
  • 1 didesnės buratos

  • Baziliko lapelių

  • Ciabatta duonos

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Karamelizuoti vaisiai
  • Slyvas (ar kitus mėgstamus kaulavaisius) nuplauname, nusausiname ir perpjauname pusiau. Išimame kauliuką.
  • Į keptuvę pilame aliejų, klevų sirupą, balzaminį actą, vandenį bei žiupsnelį druskos ir užkaitiname iki virimo.
  • Sudedame slyvas pjautomis puselėmis į apačią ir uždengę keptuvę dangčiu troškiname ant vidutinės – aukštesnės kaitos nuo 5 iki 15 minučių, priklausomai kokio minkštumo vaisių norite.
  • Kai slyvos bus beveik išsitroškinusios, į keptuvę dedame vynuoges ir dar kelias minutes patroškiname.
  • Graikinių riešutų pesto
  • Į rankinę grūstuvę (ar elektrinį smulkintuvą) sudedame baziliko lapelius, kapotus graikinius riešutus ir kietąjį sūrį. Supilame alyvuogių aliejų ir triname iki vientisos konsistencijos.
  • Gautą pesto padažą pagardiname šlakeliu citrinos sulčių bei druska pagal skonį.
  • Pateikimas
  • Į gilesnę lėkštę dedame buratos sūrį. Pagardiname jį druska.
  • Šalia sudedame karamelizuotus vaisius. Apšlakstome patiekalą graikinių riešutų pesto padažu, balzaminiu actu bei ypač tyri alyvuogių aliejumi. Papuošiame šviežiais baziliko lapeliais. Ragaujame su skrudinta arba šviežia ciabatta.
    Skanaus!

Pastabos

  • Vietoje slyvų galite rinktis kitus mėgstamus kaulavaisius: nektarinus, persikus, abrikosus.
  • Patiekalams, kuriuose yra naudojamas balzaminis actas ingredientų apšlakstymui geriausia rinktis tirštą, aukštesnės kokybės Modenos balzaminį actą.
  • Jeigu matote, kad pesto padažas yra per tirštas, nebijokite įpilti truputį daugiau aliejaus.

One Comment

  1. Mm atrodo be galo skaniai, išbandysiu!

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*