LAŠIŠOS GRAVLAX / SŪDYTI AGURKAI / JAUNOS BULVYTĖS / ALYVUOGĖS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Šiltos jaunų bulvyčių bei sūdytos lašišos salotos yra vos per pusvalandį įgyvendinama pietų idėja. O juk kartais iki  pilnos laimės tik to ir betrūksta– lengvai, greitai ir begalo skaniai pavalgyti!

Artėjant pavasariui labia palaipsniui keičiasi ir mitybos įpročiai: norisi lengvesnių, neapsunkinančių skonių. Iš kur žinome? Būtent patys toje valtyje dabar ir sėdime… Kol visą žiemą šviežių daržovių bei salotų lapų norėjosi mažiau, tai dabar tik duokit dubenį tų agurkų, pomidorų ir ridikėlių! 


Būtent šios lašišos gravlax šiltos salotos yra puikus pavyzdys kaip tas perėjimas nuo žiemos iki vasaros maisto atrodo. Ir dar – jeigu nepabandėte pasiruošti namuose lašišos gravlax, tuomet privalote tai padaryti! Su namuose sūdyta žuvimi šis patiekalas iš vis fantastika!

LAŠIŠOS GRAVLAX / SŪDYTI AGURKAI / JAUNOS BULVYTĖS / ALYVUOGĖS

Porcijos

2

porcijos
Pagaminimo laikas

30

minutes

INGREDIENTAI

  • Alyvuogių marinatas
  • 100 gr. žaliųjų alyvuogių be kauliukų

  • 10 gr. ančiuvių

  • 50 gr. konservuotų svogūnėlių

  • 5 gr. obuolių acto

  • 10 gr. saulėgrąžų aliejaus

  • Žiupsnis cukraus

  • Žiupsnelis druskos

  •  1 citrinos žievelė

  • Sūdyti agurkai
  • 100 gr. agurko

  • 5 gr. kapotų krapų

  • 2 gr. druskos

  • 6 gr. alyvuogių aliejaus

  • Jaunos bulvytės
  • 250 gr. jaunų bulvyčių

  • Šlakelis aliejaus

  • Sūdyto vandens virimui

  • Patiekimui
  •  100 gr. naminio lašišos gravlax arba pirktos sūdytos lašišos

  • Ridikėlių

  • Krapų šakelių

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Alyvuogių marinatas
  • Stambiai sukapojame alyvuoges, susmulkiname ančiuvius bei konservuotus svogūnėlius.
  • Visus ingredientus sumaišome dubenyje.
  • Sūdyti agurkai
  • Agurką pjauname išilgai pusiau ir šaukštu išskobiame sėklas. Supjaustome apie 5 milimetrų storio griežinėliais ir sudedame į dubenį.
  • Į dubenį su agurkais sudedame smulkintus krapus, druską bei aliejų. Išmaišome ir paliekam apie 20 minučių pasimarinuoti kambario temperatūroje.
  • Jaunos bulvytės
  • Bulvytes nupjauname ir neskustas pilnai išverdame sūdytame vandenyje.
  • Išvirusias bulves nusunkiame ir perpjauname pusiau.
  • Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus. Sudedame bulvytes pjauta puse į apačią ir ant aukštos kaitros apkepiname iš abiejų pusių.
  • Bulvėms apskrudus, keptuvę nuimame nuo kaitros. Dedame kelis šaukštus alyvuogių marinato, išmaišome.
  • Patiekimas
  • Į lėkštę dedame bulvytes, lašišos gravlax, sūdytus agurkėlius, plonai pjaustytus ridikėlius. Papildomai dedame alyvuogių marinato. Viską papuošiam krapų viršūnėlėmis bei šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
    Skanaus!

PASTABOS:

  • Patariame pirmiausia pasiruošti sūdytus agurkus bei leisti jiems marinuotis iki patiekimo lėkštėje.

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*