GRILL KIAULIENOS IŠPJOVA / ALAUS PADAŽAS / DARŽOVĖS

RECEPTAS SPAUSDINTI RECEPTĄ

Niekas nepaneigs, jog vasara – tai grill patiekalų sezonas! Tačiau ne vien šašlykus, vištieną bei steikus gardžiai išsikepti galima. Šį kartą receptas, kaip skaniai ir greitai ant grotelių išsikepti kiaulienos išpjovą su alaus padažu bei grill daržovėmis.

Būkim paprasti, teisingi ir nevyniokim gyvenimo į blizgančius popierėlius – tikrai ne visi turi galimybę įsigyti brangią kamado kespninę ir tikrai ne visi, kurie gali ją sau leisti, turi kur ją, pagal saugumo reikalavimus, pastatyti. Tačiau pripažinkim, jog susiplanuoti savaitgalį sode, senelių sodyboje ar kieme su paprastute šašlykine tikrai įmanoma! O ir pasigaminti gardaus bei dar neišbandyto maisto ant tos mažytės šašlykinės visai nesunku. Viskas ko jums reikės, tai mėsos termometro. Jis padės stebėti kepančios mėsos temperatūrą, o to pasekoje ji bus neperkepusi, minkšta bei sultinga.

Prie grill kiaulienos išpjovos puikiai dera apkeptos šviežios bulvių puselės su pakepintomis daržovėmis bei alaus padažu. Tai kombinacija, garantuosianti gerą bei skanų laiką draugų bei giminaičių kompanija!
Tiesa, teks padaryti namų darbus bei dieną prieš kelionę į sodybą užsimarinuoti mėsą, daržoves, bei pasiruošti alaus padažą.

GRILL KIAULIENOS IŠPJOVA / ALAUS PADAŽAS / DARŽOVĖS

Porcijos

4

porcijos
Gaminimo laikas

50

minutes

INGREDIENTAI

  • Kiaulienos išpjova
  • Vidutinio dydžio kiaulienos išpjova (apie 600 gr.)

  • 40 gr. aliejaus

  • 20 gr. česnako

  • 4 gr. šalavijo lapelių

  • 8 gr. šakelės rozmarino

  • 6 gr. druskos

  • 6 gr. džiovintų, maltų garstyčių

  • 2 gr. juodųjų pipirų

  • 2 gr. cukraus

  • Grill daržovės
  • 250 gr. pievagrybių

  • 130 gr. paprikos

  • Indelis marinuotų mažų svogūnėlių

  • 30 gr. obuolių acto

  • 40 gr. aliejaus

  • 4 gr. šviežių čiobrelio lapelių

  • 4 gr. cukraus

  • 3 gr. druskos

  • Žiupsnelis pipirų

  • Kepintos bulvės
  • Šviežios bulvės

  • Sviesto

  • Druskos

  • Alaus – garstyčių padažas
  • 10 gr. česnako

  • 100 gr. svogūno

  • Šlakelis aliejaus

  • 250 gr. tamsaus alaus

  • 55 gr. grūdėtų garstyčių

  • 4 gr. druskos

  • 20 gr. medaus

  • 60 gr. grietinėlės (36%)

  • Žiupsnelis pipirų

GAMINIMO INSTRUKCIJOS

  • Jautienos išpjova
  • Į elektrinį smulkintuvą dedame visus ingredientus (išskyrus pačią išpjovą) bei triname tol, kol masė taps vientisa.
  • Kiaulienos išpjovą gerai nuplauname, nusausiname popieriniu virtuviniu rankšluosčiu ir, jeigu reikia, nupjauname visas nepageidaujamas ataugas bei gyslas.
  • Paruoštą išpjovą gausiai aptepame marinatu, įgyniojame į maistinę plėvelę arba dedame į sandariai uždaromą indą ir marinuojame apie parą.
  • Ant įkaitusių grotelių dedame išplovą, į ją smeigiame mėsos termometrą. Kepame kas 3-4 minutes nuolat apversdami, jog išpjova gražiai apskrustų. Stebėtike kepsninės bei šašlykinės temperatūrą – laabai svarbu, jog kaitra nebūtų per didelė, tokiu atveju iškepusi mėsa bus sausa.
  • Kai vidinė mėsos tempetarūra pasieks 63 C laipsnius, išpjovą nukeliame nuo kaitros ir leidžiame 4-5 minutėms pailsėti.
  • Iškepusią išpjovą patiekiame su pakepintomis daržovėmis, šviežiomis apkepintomis bulvėmis bei alaus – garstyčių padažu.
    Skanaus!
  • Grill daržovės
  • Išpjauname paprikų sėklas. Paprikas supjaustome stambiais gabalėliais ir dedame į indą. Sudedame plautus pievagrybius.
  • Į indą supilame actą bei aliejų. Sudedame čiobrelių lapelius, cukrų, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome ir paliekame marinuotis per naktį.
  • Marinuotus svogūnėlius suveriame ant vandenyje pamirkytų medinių iešmelių, kad pro grotelių tarpus neįkristų į šašlykinę.
  • Daržoves pakepiname ant grotelių, nuolat prižiūrėdami ir apversdami kol lengvai, gražiai apskrunda.
  • Pakepintos bulvės.
  • Bulve sgerai nuplauname ir perpjauname išilgai per pusę. Verdame bulves apie 15 minučių pasūdytame vandenyje.
  • Išvirusias bulves atvėsiname. Tuomet aptepame lydytu sviestu bei dedame ant grotelių apskrusti. Apkepusias bulves pagardiname druska.
  • Alaus – garstyčių padažas
  • Svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais. Stambiai sukapojame česnaką.
  • Į prikaistuvį pilame šlakelį aliejaus, įkaitiname.Sudedame svogūnus bei česnakus ir kepiname ant vidutinės kaitros, kol gražiai apskrus.
  • Supilame alų. Verdame tol, kol 2/3 alaus nugaruoja.
  • Į nugarinto alaus masę dedame garstyčias, medų, druską, pipirus. Gerai išmaišome.
  • Tuomet supilame grietinėlę. Išmaišome ir užverdame. Tik užvirusį padažą nuimame nuo kaitros ir atvėsiname. Prieš patiekiant padažą pašildome ant grotelių metaliniame prikaistuvyje.

PASTABOS

  • Pakepintas bulves galite aplieti su trumų aliejumi – tai puikus derinys!
  • Geriausia iš vakaro pasiruošti namų darbus: užmarinuoti išpjovą ir daržoves, pasigaminti padažą bei išsivirti bulves (jeigu to padaryti sodyboje negalėsite).

2 Comments

  1. Viskas atrodo labai patraukliai . Neaisku ar Jautienos ispjova ar Kiaulienos. Pavadinime Jautiena, tekste Kiauliena 🙂

KOMENTUOTI

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*